Supernopea katkarapu-nuudeliwokki

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

15 min

Pyöräytä pikanuudelit kasvisten ja katkarapujen kanssa wokiksi. Mausta koukuttavan herkulliseksi nuudelipussin valmiilla mausteilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
180 g(1 ps) katkarapuja
180 g(2 pkt, à 90 g) pikanuudeleita (esim. katkarapu)
1 rklrypsiöljyä
2 kpl(à 200 g) thai-kasviswoksekoitusta (tuorekset)
1/2 dlsuolapähkinöitä
2 rklsoijakastiketta
1 rkljuoksevaa hunajaa
1 kplruukku korianteria
2 tlseesaminsiemenöljyä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele katkaravut siivilässä haalealla vedellä niin, että ne hieman sulavat, tai sulata ne etukäteen jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    180 g(1 ps) katkarapuja
  2. 2

    Keitä nuudelit pelkässä vedessä kypsäksi (älä mausta keitinvettä). Kaada nuudelit katkarapujen päälle siivilään.

    MääräAinesosa
    180 g(2 pkt, à 90 g) pikanuudeleita (esim. katkarapu)
  3. 3

    Kuumenna rypsiöljy vokkipannussa. Lisää tuorekset ja paista kuumalla pannulla pari minuuttia. Lisää nuudelit ja katkaravut. Mausta nuudelipaketin mausteilla. Lisää pähkinät, soija ja hunaja. Paista sekoitellen pari minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    2 kpl(à 200 g) thai-kasviswoksekoitusta (tuorekset)
    1/2 dlsuolapähkinöitä
    2 rklsoijakastiketta
    1 rkljuoksevaa hunajaa
  4. 4

    Lisää hienonnettu korianteri ja mausta halutessasi seesaminsiemenöljyllä.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku korianteria
    2 tlseesaminsiemenöljyä

Vinkki: Valmiin kasvissekoituksen sijaan voit suikaloida wokkiin jääkaapista löytyviä kasviksia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Amanda Aho
17.9.2018
|
Päivitetty: 12.11.2025

Samankaltaisia reseptejä