Talkoosoppa
30 min

Nappaa talteen!
Valmista talkoisiin iso kattilallinen maukasta keittoa. Soppa on pullollaan kasviksia ja ruokaisuutta tuo kierrepasta. Makkaran voi helposti korvata vaikka Mifulla!
| 250 g | chorizo-grillimakkaraa |
| 3 dl | kierrepastaa |
| 200 g | fenkolia |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 300 g | parsakaalia |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 tl | chilimausteseosta |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 l | vettä |
| 3 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 200 g | pakastemaissia |
| 2 rkl | balsamicoa |
| 3 tl | oreganoa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Viipaloi makkarat ja ruskista pannulla.
- 2.
Poista fenkolin kova kanta. Suikaloi fenkoli. Kuori ja viipaloi porkkanat. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Jaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi.
- 3.
Kuumenna fenkolia, porkkanoita, sipuleita, tomaattipyreetä ja chiliä hetki öljyssä kattilassa. Lisää vesi, liemikuutiot, tomaattimurska ja pasta. Anna kiehua 15 minuuttia.
- 4.
Lisää parsakaali ja maissit. Keitä 2 minuuttia. Lisää makkara keittoon. Mausta balsamicolla, oreganolla ja pippurilla.
Talkoosoppa
Valmista talkoisiin iso kattilallinen maukasta keittoa. Soppa on pullollaan kasviksia ja ruokaisuutta tuo kierrepasta. Makkaran voi helposti korvata vaikka Mifulla!
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | chorizo-grillimakkaraa |
| 3 dl | kierrepastaa |
| 200 g | fenkolia |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 300 g | parsakaalia |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 tl | chilimausteseosta |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 l | vettä |
| 3 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 200 g | pakastemaissia |
| 2 rkl | balsamicoa |
| 3 tl | oreganoa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Viipaloi makkarat ja ruskista pannulla.
Määrä Ainesosa 250 g chorizo-grillimakkaraa - 2
Poista fenkolin kova kanta. Suikaloi fenkoli. Kuori ja viipaloi porkkanat. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Jaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi.
Määrä Ainesosa 200 g fenkolia 3 kpl porkkanaa 2 kpl sipulia 4 kpl valkosipulinkynttä 300 g parsakaalia - 3
Kuumenna fenkolia, porkkanoita, sipuleita, tomaattipyreetä ja chiliä hetki öljyssä kattilassa. Lisää vesi, liemikuutiot, tomaattimurska ja pasta. Anna kiehua 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 rkl tomaattipyreetä 2 tl chilimausteseosta 2 rkl rypsiöljyä 1 1/2 l vettä 3 kpl kasvisliemikuutiota 400 g (1 prk) tomaattimurskaa 3 dl kierrepastaa - 4
Lisää parsakaali ja maissit. Keitä 2 minuuttia. Lisää makkara keittoon. Mausta balsamicolla, oreganolla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 200 g pakastemaissia 2 rkl balsamicoa 3 tl oreganoa 1/4 tl rouhittua mustapippuria
Ravintosisältö
260
Energiaa kcal
1089
Energiaa kj
11,1 g
Rasvaa
3,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,9 g
Hiilihydraatteja
6,6 g
Sokereita
5,1 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
260
Energiaa kcal
1089
Energiaa kj
11,1 g
Rasvaa
3,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,9 g
Hiilihydraatteja
6,6 g
Sokereita
5,1 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Tomaattipyreetä, 2 tl Chilimausteseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























