Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Talkoosoppa

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Valitse makkara tai Mifu, ja valmista talkoisiin iso kattilallinen maukasta keittoa.

Ainekset

300 g
Mausteista makkaraa tai 1 rs (330 g) maustettua mifua
3 dl
Kierremakaroneja
1 kpl
(200 g) fenkoli
3 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Sipulia
4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Pieni parsakaali
3 rkl
Tomaattipyreetä
2 - 3 tl
Chilimausteseosta
2 rkl
Öljyä
1 1/2 l
Liha- tai kasvislientä
1 kpl
Tomaattimurskaa
1 kpl
(200 g) pakastemaissia
2 rkl
Balsamicoa
2 - 3 tl
Oreganoa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Viipaloi makkarat ja ruskista pannulla. Keitä makaronit. Poista fenkolin kova kanta. Suikaloi fenkoli. Kuori ja viipaloi porkkanat. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Jaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi.

2

Kuumenna fenkolia, porkkanoita, sipuleita, tomaattipyreetä ja chiliä hetki öljyssä kattilassa. Lisää liemi ja tomaattimurska. Anna kiehua 15 minuuttia. Lisää parsakaali ja maissit. Keitä 2 minuuttia. Lisää makaronit, makkara tai Mifu keittoon. Mausta balsamicolla, oreganolla, suolalla ja pippurilla.

Vinkki: Silppua keiton pinnalle tuoreita yrttejä, niin saat siihen lisää makua.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.5.2017
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

226

945

8,9 g

3,4 g

25,3 g

4,3 g

3,8 g

8,6 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

3 rkl Tomaattipyreetä,

2 - 3 tl Chilimausteseosta,

2 rkl Öljyä,

2 - 3 tl Oreganoa,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli