Viipaloi makkarat ja ruskista pannulla. Keitä makaronit. Poista fenkolin kova kanta. Suikaloi fenkoli. Kuori ja viipaloi porkkanat. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Jaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi.
Kuumenna fenkolia, porkkanoita, sipuleita, tomaattipyreetä ja chiliä hetki öljyssä kattilassa. Lisää liemi ja tomaattimurska. Anna kiehua 15 minuuttia. Lisää parsakaali ja maissit. Keitä 2 minuuttia. Lisää makaronit, makkara tai Mifu keittoon. Mausta balsamicolla, oreganolla, suolalla ja pippurilla.
Vinkki: Silppua keiton pinnalle tuoreita yrttejä, niin saat siihen lisää makua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
226
945
8,9 g
3,4 g
25,3 g
4,3 g
3,8 g
8,6 g
2,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
3 rkl Tomaattipyreetä,
2 - 3 tl Chilimausteseosta,
2 rkl Öljyä,
2 - 3 tl Oreganoa,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli