Talvinen sitrussalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Talvinen sitrussalaatti

Talvinen sitrussalaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Talvi on sitrusten kulta-aikaa! Neljän raaka-aineen raikas sitrussalaatti maistuu esimerkiksi täyteläisen uuniruoan kaverina.

Ainekset

200 g
(1 ps) herneitä (kotimainen, pakaste)
100 g
(1 ps) salaattia (esim. Frisee)
1 kpl
verigreippi
1 kpl
veriappelsiini
2 rkl
oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata ja käsittele herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti.

200 g
(1 ps) herneitä (kotimainen, pakaste)
100 g
(1 ps) salaattia (esim. Frisee)
2

Pese sitrukset ja kuori terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin.

1 kpl
veriappelsiini
1 kpl
verigreippi
3

Yhdistä salaatti, herneet ja sitruslohkot tarjoiluastiassa. Valuta pinnalle öljy.

2 rkl
oliiviöljyä
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
Muokattu: 22.1.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

408

98

6,8 g

1,0 g

7,0 g

7,0 g

1,8 g

1,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g (1 ps) herneitä (kotimainen, pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli