Talvinen sitrussalaatti
15 min (josta 15 min aktiivista)
4 Annosta
Talvi on sitrusten kulta-aikaa! Neljän raaka-aineen raikas sitrussalaatti maistuu esimerkiksi täyteläisen uuniruoan kaverina.
Ainekset
Valmistus
1
Sulata ja käsittele herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti.
200 g
(1 ps) herneitä (kotimainen, pakaste)
100 g
(1 ps) salaattia (esim. Frisee)
2
Pese sitrukset ja kuori terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin.
1 kpl
veriappelsiini
1 kpl
verigreippi
3
Yhdistä salaatti, herneet ja sitruslohkot tarjoiluastiassa. Valuta pinnalle öljy.
2 rkl
oliiviöljyä
Lisää aiheesta
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
|Muokattu: 8.6.2021
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
134
561
7,3 g
1,0 g
11,8 g
9,8 g
3,3 g
3,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli