Talvinen sitrussalaatti

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Talvi on sitrusten kulta-aikaa! Neljän raaka-aineen raikas sitrussalaatti maistuu esimerkiksi täyteläisen uuniruoan kaverina.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 ps) herneitä (kotimainen, pakaste)
100 g(1 ps) salaattia (esim. frisee)
1 kplverigreippi
1 kplveriappelsiini
2 rkloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Sulata ja käsittele herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) herneitä (kotimainen, pakaste)
    100 g(1 ps) salaattia (esim. frisee)
  2. 2

    Pese sitrukset ja kuori terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin.

    MääräAinesosa
    1 kplveriappelsiini
    1 kplverigreippi
  3. 3

    Yhdistä salaatti, herneet ja sitruslohkot tarjoiluastiassa. Valuta pinnalle öljy.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.1.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä