Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Talvinen sitrussalaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Talvi on sitrusten kulta-aikaa! Neljän raaka-aineen raikas sitrussalaatti maistuu esimerkiksi täyteläisen uuniruoan kaverina.

Ainekset

200 g
(1 ps) herneitä (kotimainen, pakaste)
100 g
(1 ps) salaattia (esim. Frisee)
1 kpl
verigreippi
1 kpl
veriappelsiini
2 rkl
oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata ja käsittele herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti.

200 g
(1 ps) herneitä (kotimainen, pakaste)
100 g
(1 ps) salaattia (esim. Frisee)
2

Pese sitrukset ja kuori terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin.

1 kpl
veriappelsiini
1 kpl
verigreippi
3

Yhdistä salaatti, herneet ja sitruslohkot tarjoiluastiassa. Valuta pinnalle öljy.

2 rkl
oliiviöljyä
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
|
Muokattu: 8.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

134

561

7,3 g

1,0 g

11,8 g

9,8 g

3,3 g

3,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli