Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tofucurry

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Aasialaistyyppinen tofucurry syntyy viidessä minuutissa. Käytä ruokaan joko thai- tai aasialaista käyttövalmista tuoretta kasvissekoitusta. Tarjoa esimerkiksi nuudelien kanssa.

Ainekset

400 g
(2 pkt) tuoretta wok-kasvissekoitusta
250 g
Maustamatonta kiinteää tofua
1 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Öljyä
2 rkl
Punaista thaicurrya
2 rkl
Öljyä
400 g
(1 tlk) kookosmaitoa
1 - 2 rkl
Limettimehua
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Pinnalle

Silputtua ruohosipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa tofu reilun sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna 1 rkl öljyä vokissa. Paista tofukuutioita käännelleen 3 minuuttia. Lisää soija pannulle ja sekoita hyvin. Siirrä tofu pois vokista.

250 g
Maustamatonta kiinteää tofua
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Soijakastiketta
2

Lisää pannulle 1 rkl öljyä ja kasvikset. Kuumenna sekoitellen 1 minuutti. Lisää currytahna ja kuumenna edelleen 1 minuutti.

1 rkl
Öljyä
400 g
(2 pkt) tuoretta wok-kasvissekoitusta
2 rkl
Punaista thaicurrya
3

Kaada kookosmaito pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta limettimehulla, suolalla ja pippurilla.

400 g
(1 tlk) kookosmaitoa
1/4 tl
mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
4

Sekoita tofu curryn joukkoon. Silppua pinnalle ruohosipulia. Tarjoa curry nuudelien kanssa.

Silputtua ruohosipulia
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2017
|
Muokattu: 2.12.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

424

1775

36,0 g

20,5 g

13,3 g

7,5 g

3,5 g

10,3 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Silputtua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli