Tofucurry

arvosana3/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Aasialaistyyppinen tofucurry syntyy reilussa kymmenessä minuutissa. Käytä ruokaan joko thai- tai aasialaista käyttövalmista tuoretta kasvissekoitusta. Tarjoa esimerkiksi nuudelien kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(2 pkt) tuoretta wok-kasvissekoitusta
250 gmaustamatonta kiinteää tofua
1 rklsoijakastiketta
1 rklöljyä
2 rklpunaista thaicurrytahnaa
2 rklöljyä
400 g(1 tlk) kookosmaitoa
2 rkllimemehua
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Pinnalle

hienonnettua ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa tofu reilun sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna 1 rkl öljyä vokissa. Paista tofukuutioita käännelleen 3 minuuttia. Lisää soija pannulle ja sekoita hyvin. Siirrä tofu pois vokista.

    MääräAinesosa
    250 gmaustamatonta kiinteää tofua
    1 rklöljyä
    1 rklsoijakastiketta
  2. 2

    Lisää pannulle 1 rkl öljyä ja kasvikset. Kuumenna sekoitellen 1 minuutti. Lisää currytahna ja kuumenna edelleen 1 minuutti.

    MääräAinesosa
    1 rklöljyä
    400 g(2 pkt) tuoretta wok-kasvissekoitusta
    2 rklpunaista thaicurrytahnaa
  3. 3

    Kaada kookosmaito pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta limemehulla, suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    400 g(1 tlk) kookosmaitoa
    2 rkllimemehua
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
  4. 4

    Sekoita tofu curryn joukkoon. Silppua pinnalle ruohosipulia. Tarjoa curry nuudelien kanssa.

    MääräAinesosa
    hienonnettua ruohosipulia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: hienonnettua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä