Tofucurry
15 min

Nappaa talteen!
Aasialaistyyppinen tofucurry syntyy reilussa kymmenessä minuutissa. Käytä ruokaan joko thai- tai aasialaista käyttövalmista tuoretta kasvissekoitusta. Tarjoa esimerkiksi nuudelien kanssa.
| 400 g | (2 pkt) tuoretta wok-kasvissekoitusta |
| 250 g | maustamatonta kiinteää tofua |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 rkl | punaista thaicurrytahnaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 400 g | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 2 rkl | limemehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| Pinnalle | |
|---|---|
| hienonnettua ruohosipulia | |
- 1.
Leikkaa tofu reilun sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna 1 rkl öljyä vokissa. Paista tofukuutioita käännelleen 3 minuuttia. Lisää soija pannulle ja sekoita hyvin. Siirrä tofu pois vokista.
- 2.
Lisää pannulle 1 rkl öljyä ja kasvikset. Kuumenna sekoitellen 1 minuutti. Lisää currytahna ja kuumenna edelleen 1 minuutti.
- 3.
Kaada kookosmaito pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta limemehulla, suolalla ja pippurilla.
- 4.
Sekoita tofu curryn joukkoon. Silppua pinnalle ruohosipulia. Tarjoa curry nuudelien kanssa.
Aasialaistyyppinen tofucurry syntyy reilussa kymmenessä minuutissa. Käytä ruokaan joko thai- tai aasialaista käyttövalmista tuoretta kasvissekoitusta. Tarjoa esimerkiksi nuudelien kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (2 pkt) tuoretta wok-kasvissekoitusta |
| 250 g | maustamatonta kiinteää tofua |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 rkl | punaista thaicurrytahnaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 400 g | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 2 rkl | limemehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Pinnalle | |
| hienonnettua ruohosipulia | |
Valmistus
- 1
Leikkaa tofu reilun sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna 1 rkl öljyä vokissa. Paista tofukuutioita käännelleen 3 minuuttia. Lisää soija pannulle ja sekoita hyvin. Siirrä tofu pois vokista.
Määrä Ainesosa 250 g maustamatonta kiinteää tofua 1 rkl öljyä 1 rkl soijakastiketta - 2
Lisää pannulle 1 rkl öljyä ja kasvikset. Kuumenna sekoitellen 1 minuutti. Lisää currytahna ja kuumenna edelleen 1 minuutti.
Määrä Ainesosa 1 rkl öljyä 400 g (2 pkt) tuoretta wok-kasvissekoitusta 2 rkl punaista thaicurrytahnaa - 3
Kaada kookosmaito pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta limemehulla, suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 400 g (1 tlk) kookosmaitoa 2 rkl limemehua 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria - 4
Sekoita tofu curryn joukkoon. Silppua pinnalle ruohosipulia. Tarjoa curry nuudelien kanssa.
Määrä Ainesosa hienonnettua ruohosipulia
Ravintosisältö
424
Energiaa kcal
1775
Energiaa kj
36,0 g
Rasvaa
20,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
424
Energiaa kcal
1775
Energiaa kj
36,0 g
Rasvaa
20,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: hienonnettua ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























