Tomaatti-fetapasta uunissa

arvosana4/5

(29)arviota
4 Annosta

60 min

Valmista juustotortelloneista, fetasta ja minitomaateista vähällä vaivalla herkullinen uuniruoka. Tomaattimurskasta ja ruokakermasta sekoitettu kastike mehevöittää tortellonivuoan täyteläiseksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(2 pkt) juustotäytteisiä tortelloneja
370 g(1 prk) chilillä maustettua tomaattimurskaa
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1/2 suolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
2 tloreganoa
200 g(1 pkt) fetajuustoa
250 g(1 rs) minitomaatteja
1/2 ruukkua basilikaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä tortellonit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsät tortellonit siivilässä ja laita ne uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    500 g(2 pkt) juustotäytteisiä tortelloneja
  2. 2

    Sekoita tomaattimurska ja kerma kulhossa. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Kaada kastike uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    370 g(1 prk) chilillä maustettua tomaattimurskaa
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1/2 suolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    2 tloreganoa
  3. 3

    Paloittele feta. Puolita tomaatit. Lisää ne uunivuokaan tortellonien päälle.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    250 g(1 rs) minitomaatteja
  4. 4

    Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuutta. Viimeistele basilikalla.

    MääräAinesosa
    1/2 ruukkua basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
5.11.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä