Tomaatti-fetapasta uunissa
60 min

Nappaa talteen!
Valmista juustotortelloneista, fetasta ja minitomaateista vähällä vaivalla herkullinen uuniruoka. Tomaattimurskasta ja ruokakermasta sekoitettu kastike mehevöittää tortellonivuoan täyteläiseksi.
| 500 g | (2 pkt) juustotäytteisiä tortelloneja |
| 370 g | (1 prk) chilillä maustettua tomaattimurskaa |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/2 | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 tl | oreganoa |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 1/2 | ruukkua basilikaa |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä tortellonit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsät tortellonit siivilässä ja laita ne uunivuokaan.
- 2.
Sekoita tomaattimurska ja kerma kulhossa. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Kaada kastike uunivuokaan.
- 3.
Paloittele feta. Puolita tomaatit. Lisää ne uunivuokaan tortellonien päälle.
- 4.
Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuutta. Viimeistele basilikalla.
Valmista juustotortelloneista, fetasta ja minitomaateista vähällä vaivalla herkullinen uuniruoka. Tomaattimurskasta ja ruokakermasta sekoitettu kastike mehevöittää tortellonivuoan täyteläiseksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (2 pkt) juustotäytteisiä tortelloneja |
| 370 g | (1 prk) chilillä maustettua tomaattimurskaa |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/2 | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 tl | oreganoa |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 1/2 | ruukkua basilikaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä tortellonit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsät tortellonit siivilässä ja laita ne uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 500 g (2 pkt) juustotäytteisiä tortelloneja - 2
Sekoita tomaattimurska ja kerma kulhossa. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Kaada kastike uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 370 g (1 prk) chilillä maustettua tomaattimurskaa 2 dl (1 prk) ruokakermaa 1/2 suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria 2 tl oreganoa - 3
Paloittele feta. Puolita tomaatit. Lisää ne uunivuokaan tortellonien päälle.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) fetajuustoa 250 g (1 rs) minitomaatteja - 4
Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuutta. Viimeistele basilikalla.
Määrä Ainesosa 1/2 ruukkua basilikaa
Ravintosisältö
516
Energiaa kcal
2159
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
13,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,0 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
516
Energiaa kcal
2159
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
13,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,0 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























