Tomaatti-fetasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tomaatti feta salaatti

Tomaatti-fetasalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tomaatti-fetasalaatti on hyvä alkuruoka tai kaveri grilliruoalle. Salaattiin sopivat myös valmiit juustokuutiot. Käytä niiden maukas öljy kastikkeeksi.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Kerä romainesalaattia
200 g
Tomaattia
1/2 kpl
Kurkkua
200 g
Fetajuustoa
2 rkl
Hienonnettua minttua
1 rkl
Oliiviöljyä
2 tl
Punaviinietikkaa
1 tl
Oreganoa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele, kuivaa ja leikkaa salaatti suikaleiksi. Viipaloi tomaatit. Kuori kurkku kevyesti ja paloittele.

1 kpl
Kerä romainesalaattia
200 g
Tomaattia
1/2 kpl
Kurkkua
2

Sekoita salaatti, kurkku ja tomaatit kulhoon. Nosta fetajuusto isompana palana tai murustettuina pinnalle.

200 g
Fetajuustoa
3

Sekoita öljystä, viinietikasta ja mausteista kastike ja valuta salaattiin.

1 rkl
Oliiviöljyä
2 tl
Punaviinietikkaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Oreganoa
2 rkl
Hienonnettua minttua
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
Muokattu: 4.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

881

210

16,5 g

8,0 g

4,0 g

4,0 g

2,5 g

11,0 g

1,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Hienonnettua minttua,

2 tl Punaviinietikkaa,

1 tl Oreganoa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli