Tomaatti-fetasalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Tomaatti-fetasalaatti on kreikkalaisen salaatin suomalainen versio. Fetalla rikastettu tomaattisalaatti nostetaan uudelle tasolle raikkaalla minttukastikkeella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 gjääsalaattia
50 grucolaa
200 gtomaatteja
1/2 kplkurkkua
200 g(1 pkt) fetajuustoa
1/2 kplruukkua mintunlehtiä

Minttukastike

1/4 kplruukkua minttua
1 rklrypsiöljyä
2 tlpunaviinietikkaa
1 tlkuivattua oreganoa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola. Huuhtele tomaatit ja kurkku. Revi jääsalaatti suupaloiksi, leikkaa tomaatti lohkoiksi ja kurkku kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    100 gjääsalaattia
    50 grucolaa
    200 gtomaatteja
    1/2 kplkurkkua
  2. 2

    Sekoita salaatit, tomaatit ja kurkkukuutiot kulhossa. Murenna feta tai ripottele fetakuutiot pinnalle. Viimeistele salaatti mintunlehdillä.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    1/2 kplruukkua mintunlehtiä
  3. 3

    Valmista kastike. Hienonna minttu. Sekoita se öljyn, viinietikan ja mausteiden kanssa salaatinkastikkeeksi. Valuta kastike salaattiin tai tarjoa erikseen.

    MääräAinesosa
    1/4 kplruukkua minttua
    1 rklrypsiöljyä
    2 tlpunaviinietikkaa
    1 tlkuivattua oreganoa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Jos käytät mausteöljyssä olevia salaattijuustokuutioita, voit korvata reseptin minttukastikkeen tilkalla pakkauksen mausteöljyä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 30.9.2025

Samankaltaisia reseptejä