Tomaatti-fetasalaatti
15 min

Nappaa talteen!
Tomaatti-fetasalaatti on kreikkalaisen salaatin suomalainen versio. Fetalla rikastettu tomaattisalaatti nostetaan uudelle tasolle raikkaalla minttukastikkeella.
| 100 g | jääsalaattia |
| 50 g | rucolaa |
| 200 g | tomaatteja |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1/2 kpl | ruukkua mintunlehtiä |
| Minttukastike | |
|---|---|
| 1/4 kpl | ruukkua minttua |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola. Huuhtele tomaatit ja kurkku. Revi jääsalaatti suupaloiksi, leikkaa tomaatti lohkoiksi ja kurkku kuutioiksi.
- 2.
Sekoita salaatit, tomaatit ja kurkkukuutiot kulhossa. Murenna feta tai ripottele fetakuutiot pinnalle. Viimeistele salaatti mintunlehdillä.
- 3.
Valmista kastike. Hienonna minttu. Sekoita se öljyn, viinietikan ja mausteiden kanssa salaatinkastikkeeksi. Valuta kastike salaattiin tai tarjoa erikseen.
Tomaatti-fetasalaatti on kreikkalaisen salaatin suomalainen versio. Fetalla rikastettu tomaattisalaatti nostetaan uudelle tasolle raikkaalla minttukastikkeella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | jääsalaattia |
| 50 g | rucolaa |
| 200 g | tomaatteja |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1/2 kpl | ruukkua mintunlehtiä |
Minttukastike | |
| 1/4 kpl | ruukkua minttua |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola. Huuhtele tomaatit ja kurkku. Revi jääsalaatti suupaloiksi, leikkaa tomaatti lohkoiksi ja kurkku kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 100 g jääsalaattia 50 g rucolaa 200 g tomaatteja 1/2 kpl kurkkua - 2
Sekoita salaatit, tomaatit ja kurkkukuutiot kulhossa. Murenna feta tai ripottele fetakuutiot pinnalle. Viimeistele salaatti mintunlehdillä.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) fetajuustoa 1/2 kpl ruukkua mintunlehtiä - 3
Valmista kastike. Hienonna minttu. Sekoita se öljyn, viinietikan ja mausteiden kanssa salaatinkastikkeeksi. Valuta kastike salaattiin tai tarjoa erikseen.
Määrä Ainesosa 1/4 kpl ruukkua minttua 1 rkl rypsiöljyä 2 tl punaviinietikkaa 1 tl kuivattua oreganoa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
Jos käytät mausteöljyssä olevia salaattijuustokuutioita, voit korvata reseptin minttukastikkeen tilkalla pakkauksen mausteöljyä.
Ravintosisältö
200
Energiaa kcal
838
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
200
Energiaa kcal
838
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























