Tomaattibruschettat
Annokset
4
Ruokavalio
Italialaiset klassikkoleivät bruschettat maistuvat ilta- tai alkupalaksi. Hyödynnä edellispäiväiset leipäviipaleet ja täytä ne tomaatti-valkosipuliseoksella.
Ainekset
4 kpl
Edellispäiväistä hiivaleipää
1 rkl
Öljyä
TOMAATTISEOS
250 g
Kirsikkatomaatteja
8 - 10 kpl
Basilikanlehteä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Sokeria
Mustapippuria
Näin teet
1
Pilko tomaatit neljään osaan ja pane kulhoon. Lisää sekaan silputtu basilika ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta kevyesti suolalla ja sokerilla. Kääntele sekaan öljy.
Paista leipäviipaleet rapeiksi öljyssä. Lusikoi päälle tomaattiseos ja pyöräytä pinnalle mustapippuria.
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
Muokattu: 2.10.2019
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 11 g | 45 g |
Proteiinia | 2 g | 8 g |
Rasvaa | 11 g | 43 g |
Kuituja | 2 g | 6 g |
Energiaa kj | 643 | 2571 |
Energiaa kcal | 154 | 614 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Basilikanlehteä
Valkosipulinkynsi
Suolaa
Sokeria
Mustapippuria
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 11 g | 45 g |
Proteiinia | 2 g | 8 g |
Rasvaa | 11 g | 43 g |
Kuituja | 2 g | 6 g |
Energiaa kj | 643 | 2571 |
Energiaa kcal | 154 | 614 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Basilikanlehteä
Valkosipulinkynsi
Suolaa
Sokeria
Mustapippuria
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä