Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaattibruschettat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Italialaiset klassikkoleivät bruschettat maistuvat ilta- tai alkupalaksi. Hyödynnä edellispäiväiset leipäviipaleet ja täytä ne tomaatti-valkosipuliseoksella.

Ainekset

4 kpl
Edellispäiväistä hiivaleipää
1 rkl
Öljyä

Tomaattiseos

250 g
Kirsikkatomaatteja
8 - 10 kpl
Basilikanlehteä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Sokeria
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pilko tomaatit neljään osaan ja pane kulhoon. Lisää sekaan silputtu basilika ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta kevyesti suolalla ja sokerilla. Kääntele sekaan öljy.

Paista leipäviipaleet rapeiksi öljyssä. Lusikoi päälle tomaattiseos ja pyöräytä pinnalle mustapippuria.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

154

643

10,8 g

1,5 g

11,3 g

2,3 g

1,5 g

2,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Basilikanlehteä,

Valkosipulinkynsi,

Suolaa,

Sokeria,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli