Tomaattibruschettat | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tomaattibruschettat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Italialaiset klassikkoleivät bruschettat maistuvat ilta- tai alkupalaksi. Hyödynnä edellispäiväiset leipäviipaleet ja täytä ne tomaatti-valkosipuliseoksella.

Ruokavaliot

Ainekset

4 kpl
Edellispäiväistä hiivaleipää
1 rkl
Öljyä

tomaattiseos

250 g
Kirsikkatomaatteja
8 - 10 kpl
Basilikanlehteä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Sokeria
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pilko tomaatit neljään osaan ja pane kulhoon. Lisää sekaan silputtu basilika ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta kevyesti suolalla ja sokerilla. Kääntele sekaan öljy.

Paista leipäviipaleet rapeiksi öljyssä. Lusikoi päälle tomaattiseos ja pyöräytä pinnalle mustapippuria.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

643

154

10,8 g

1,5 g

11,3 g

2,3 g

1,5 g

2,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Basilikanlehteä,

Valkosipulinkynsi,

Suolaa,

Sokeria,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli