Tomaattihummus - Yhteishyvä

Tomaattihummus

???
Annokset
5
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Tomaattia
1 kpl
(400/265 g) säilykekikherneitä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
Puristettu valkosipulinkynsi
2 rkl
Sitruunanmehua
3/4 tl
Jauhettua juustokuminaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Cayennenpippuria
3 - 4 rkl
Oliiviöljyä
Vettä tarvittaessa

Näin teet

1

Halkaise tomaatit ja poista kannat. Nosta tomaatit leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinta ylöspäin ja paahda 225-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Huuhtele kikherneet. Soseuta ne tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää tomaatit ja loput aineet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Notkista tarvittaessa vedellä tai öljyllä. Siirrä hummus tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman öljyä. Levite säilyy muutaman vuorokauden jääkaapissa. Tarjoa esim. leivän päällä tai liharuokien lisäkkeenä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.5.2012
Muokattu: 23.7.2018
Jaa Somessa