Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaattihummus

timer-icon15 min
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ainekset

4 kpl
Tomaattia
1 kpl
(400/265 g) säilykekikherneitä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
Puristettu valkosipulinkynsi
2 rkl
Sitruunanmehua
3/4 tl
Jauhettua juustokuminaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Cayennenpippuria
3 - 4 rkl
Oliiviöljyä
Vettä tarvittaessa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise tomaatit ja poista kannat. Nosta tomaatit leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinta ylöspäin ja paahda 225-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Huuhtele kikherneet. Soseuta ne tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää tomaatit ja loput aineet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Notkista tarvittaessa vedellä tai öljyllä. Siirrä hummus tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman öljyä. Levite säilyy muutaman vuorokauden jääkaapissa. Tarjoa esim. leivän päällä tai liharuokien lisäkkeenä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.5.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.