Tomaattihummus

Arvostele resepti
5 Annosta

15 min

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
4 kpltomaattia
1 kpl(400/265 g) säilykekikherneitä
2 rkltomaattisosetta
1 kplpuristettu valkosipulinkynsi
2 rklsitruunanmehua
3/4 tljauhettua juustokuminaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlcayennenpippuria
3 - 4 rkloliiviöljyä
vettä tarvittaessa

Valmistus

  1. 1

    Halkaise tomaatit ja poista kannat. Nosta tomaatit leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinta ylöspäin ja paahda 225-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Huuhtele kikherneet. Soseuta ne tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää tomaatit ja loput aineet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Notkista tarvittaessa vedellä tai öljyllä. Siirrä hummus tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman öljyä. Levite säilyy muutaman vuorokauden jääkaapissa. Tarjoa esim. leivän päällä tai liharuokien lisäkkeenä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025