Tomaattikeitto ja rapea pekoni - Yhteishyvä

Tomaattikeitto ja rapea pekoni

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Sipuli
40 g
Purjoa
3 kpl
Valkosipulin kynttä
1 rkl
Öljyä
7 dl
Vettä
1 kpl
Tlk tomaattimurskaa
3 rkl
Tomaattisosetta
1 rkl
Sokeria
1 tl
Basilikaa
1/4 tl
Suolaa
Mustapippuria
6 kpl
Tippaa tabascoa halutessasi
170 g
Pekonia

Näin teet

1

Kuori ja paloittele sipuli. Pese ja viipaloi purjo. Hienonna valkosipulinkynnet.Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit ja purjo.Lisää vesi, tomaattimurska ja -sose. Mausta ja keitä 10 minuuttia. Paahda pekonit rapeiksi miedolla lämmöllä pannulla keiton valmistuessa. Leikkaa rapeaksi paahdetut pekonit pieneksi saksilla.Tarjoile keitto pekonin ja tuoreen leivän kanssa.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 12.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa