Tomaattikeitto ja rapea pekoni
15 min

Nappaa talteen!
| 1 kpl | sipuli |
| 40 g | purjoa |
| 3 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | tlk tomaattimurskaa |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | basilikaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| 6 kpl | tippaa tabascoa halutessasi |
| 170 g | pekonia |
- 1.
Kuori ja paloittele sipuli. Pese ja viipaloi purjo. Hienonna valkosipulinkynnet.Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit ja purjo.Lisää vesi, tomaattimurska ja -sose. Mausta ja keitä 10 minuuttia. Paahda pekonit rapeiksi miedolla lämmöllä pannulla keiton valmistuessa. Leikkaa rapeaksi paahdetut pekonit pieneksi saksilla.Tarjoile keitto pekonin ja tuoreen leivän kanssa.
Tomaattikeitto ja rapea pekoni
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 40 g | purjoa |
| 3 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | tlk tomaattimurskaa |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | basilikaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| 6 kpl | tippaa tabascoa halutessasi |
| 170 g | pekonia |
Valmistus
- 1
Kuori ja paloittele sipuli. Pese ja viipaloi purjo. Hienonna valkosipulinkynnet.Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit ja purjo.Lisää vesi, tomaattimurska ja -sose. Mausta ja keitä 10 minuuttia. Paahda pekonit rapeiksi miedolla lämmöllä pannulla keiton valmistuessa. Leikkaa rapeaksi paahdetut pekonit pieneksi saksilla.Tarjoile keitto pekonin ja tuoreen leivän kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












