Tomaattinen kalapasta
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pyöräytä tomaattinen kalapasta valmiiksi maustetusta kotimaisesta kalasäilykkeestä. Tämä helppo ja nopea resepti on arkiruokailun pelastaja.
| 230 g | (2 tlk, à 150/115 g) kalaa öljyssä paprika & sipuli |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 50 g | (1 rs) pinaattia |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1/2 | ruukkua basilikaa |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 300 g | täysjyväpastaa |
| basilikaa hienonnettuna | |
| (voimakasta juustoraastetta) | |
- 1.
Valuta kalasäilykkeet ja ota 1 ruokalusikallinen öljyä talteen paistoa varten. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Lisää pinaatti ja tomaattipyree pannulle, kuullota muutama minuutti.
- 2.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.
- 3.
Hienonna basilika. Lisää kala, basilika ja tomaattimurska pannulle. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Hauduta noin 10 minuuttia.
- 4.
Tarjoa valutetun pastan kanssa ja viimeistele basilikalla sekä halutessasi juustoraasteella.
Pyöräytä tomaattinen kalapasta valmiiksi maustetusta kotimaisesta kalasäilykkeestä. Tämä helppo ja nopea resepti on arkiruokailun pelastaja.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 230 g | (2 tlk, à 150/115 g) kalaa öljyssä paprika & sipuli |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 50 g | (1 rs) pinaattia |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1/2 | ruukkua basilikaa |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 300 g | täysjyväpastaa |
| basilikaa hienonnettuna | |
| (voimakasta juustoraastetta) | |
Valmistus
- 1
Valuta kalasäilykkeet ja ota 1 ruokalusikallinen öljyä talteen paistoa varten. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Lisää pinaatti ja tomaattipyree pannulle, kuullota muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 230 g (2 tlk, à 150/115 g) kalaa öljyssä paprika & sipuli 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 50 g (1 rs) pinaattia 2 rkl tomaattipyreetä - 2
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.
Määrä Ainesosa 300 g täysjyväpastaa - 3
Hienonna basilika. Lisää kala, basilika ja tomaattimurska pannulle. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Hauduta noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/2 ruukkua basilikaa 230 g (2 tlk, à 150/115 g) kalaa öljyssä paprika & sipuli 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa 1 tl sokeria 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Tarjoa valutetun pastan kanssa ja viimeistele basilikalla sekä halutessasi juustoraasteella.
Määrä Ainesosa 300 g täysjyväpastaa basilikaa hienonnettuna (voimakasta juustoraastetta)
Ravintosisältö
377
Energiaa kcal
1579
Energiaa kj
8,3 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,5 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
26,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
377
Energiaa kcal
1579
Energiaa kj
8,3 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,5 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
26,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä, ruukkua basilikaa, basilikaa hienonnettuna, (voimakasta juustoraastetta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























