Tonnikala-panzanellasalaatti - Yhteishyvä

Tonnikala-panzanellasalaatti

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(185/150 g) tonnikalaa öljyssä
3 kpl
Tomaattia
1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Punasipuli
4 - 6 kpl
Kuivaa sekaleipää
1/2 kpl
Ruukku basilikanlehtiä
10 - 12 kpl
Mustaa oliivia

KASTIKE:

3 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Punaviinietikkaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
Suolaa ja rouhittua mustapippuria
3 - 4 rkl
Hienonnettua persiljaa

Näin teet

1

Valuta tonnikalapurkista öljy. Leikkaa tomaatit lohkoksi. Kuori kurkku ohuelti ja kuutioi. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa kevyesti keskenään. Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin päälle. Anna salaatin maustua ja kostua hetken aikaa ennen tarjoamista.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.1.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa