Tonnikala-panzanellasalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(185/150 g) tonnikalaa öljyssä
3 kpltomaattia
1/2 kplkurkkua
1 kplpunasipuli
4 - 6 kplkuivaa sekaleipää
1/2 kplruukku basilikanlehtiä
10 - 12 kplmustaa oliivia

Kastike:

3 rkloliiviöljyä
2 rklpunaviinietikkaa
1 kplvalkosipulinkynsi
suolaa ja rouhittua mustapippuria
3 - 4 rklhienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Valuta tonnikalapurkista öljy. Leikkaa tomaatit lohkoksi. Kuori kurkku ohuelti ja kuutioi. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa kevyesti keskenään. Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin päälle. Anna salaatin maustua ja kostua hetken aikaa ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025