Tonnikala-pastavuoka

arvosana4/5

(9)arviota
6 Annosta

45 min

Helppo tonnikalapasta valmistuu uunissa kolmessa vartissa. Kalapasta saa uutta makua punaviinikastikkeesta, jonka voit jättää myös pois. Samalla reseptillä voit valmistaa kalavuoan myös kotimaisesta leppäsavukalasta.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gpastaa (esim. penne)
300 g(2 tlk) tonnikalaa öljyssä
1 dltilliä
1 kplps (34 g) punaviinikastikeaineksia
2 dlruokakermaa
2 1/2 dlvettä
1 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi eli pastaan saa jäädä purutuntumaa. Valuta kypsä pasta ja kumoa uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    400 gpastaa (esim. penne)
  2. 2

    Valuta tonnikalat, ja hienonna tilli. Sekoita tonnikalat ja tilli joukkoon.

    MääräAinesosa
    300 g(2 tlk) tonnikalaa öljyssä
    1 dltilliä
  3. 3

    Sekoita kulhossa punaviinikastikeaines, ruokakerma, vesi ja mausteet. Kaada liemi pastaseoksen päälle vuokaan.

    MääräAinesosa
    1 kplps (34 g) punaviinikastikeaineksia
    2 dlruokakermaa
    2 1/2 dlvettä
    1 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Vinkki! Voit korvata jauhemaisen punaviinikastikeaineksen tilkalla valmista punaviinikastiketta. Vähennä silloin hieman kerman määrää ja lisää vuokaan ½ tl suolaa sekä ripaus tummaa sokeria.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl tilliä, 2.5 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä