Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tonnikala-pastavuoka

Tonnikala-pastavuoka

timer-icon45 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Helppo tonnikalapasta valmistuu uunissa kolmessa vartissa. Kalapasta saa uutta makua punaviinikastikkeesta, jonka voit jättää myös pois. Samalla reseptillä voit valmistaa kalavuoan myös kotimaisesta leppäsavukalasta.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
pastaa (esim. penne)
300 g
(2 tlk) tonnikalaa öljyssä
1 dl
tilliä
1 kpl
ps (34 g) punaviinikastikeaineksia
2 dl
ruokakermaa
2 1/2 dl
vettä
1 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi eli pastaan saa jäädä purutuntumaa. Valuta kypsä pasta ja kumoa uunivuokaan.

400 g
pastaa (esim. penne)
2

Valuta tonnikalat, ja hienonna tilli. Sekoita tonnikalat ja tilli joukkoon.

300 g
(2 tlk) tonnikalaa öljyssä
1 dl
tilliä
3

Sekoita kulhossa punaviinikastikeaines, ruokakerma, vesi ja mausteet. Kaada liemi pastaseoksen päälle vuokaan.

1 kpl
ps (34 g) punaviinikastikeaineksia
2 dl
ruokakermaa
2 1/2 dl
vettä
1 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
4

Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Vinkki! Voit korvata jauhemaisen punaviinikastikeaineksen tilkalla valmista punaviinikastiketta. Vähennä silloin hieman kerman määrää ja lisää vuokaan ½ tl suolaa sekä ripaus tummaa sokeria.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 27.4.2007
Muokattu: 22.6.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

374

1566

10,7 g

4,3 g

45,8 g

1,2 g

2,3 g

21,2 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl tilliä,

2,5 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli