Tee ensin hedelmäkeitto. Kuori ja paloittele klementiinit ja päärynät. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet koputtelemalla kuorta lusikalla kulhon päällä.
Keitä appelsiinimehua ja kanelitankoa kattilassa 5 minuuttia. Lisää kookoshiutaleet ja sokeri. Poista kanelitanko. Yhdistä vesi ja perunajauhot pienessä kulhossa. Kaada seos mehuun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos pulpahtaa. Ota kattila liedeltä. Lisää hedelmät ja anna jäähtyä.
Keitä riisipuuro. Mittaa vesi ja riisi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kookosmaito ja keitä vielä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja lisää manteli halutessasi.
Tarjoa puuro lämpimän tai viilennetyn tuorehedelmäkeiton kanssa.
Vinkki: Tuorehedelmäkeitto maistuu myös ilman kookosta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2433
581
27,8 g
24,0 g
70,8 g
36,3 g
7,3 g
7,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
8 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
Manteli, halutessasi,
1 kpl Kanelitanko,
1 dl Kylmää vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli