Tuorehernekeitto eli crème ninon
30 min

Nappaa talteen!
Crème ninon eli ranskalainen hernesosekeitto valmistuu nopeasti pakasteherneistä. Rouskuviksi paahdetut pähkinät ja rapea pekonimuru viimeistelevät kokonaisuuden.
| 600 g | (3 ps) pakasteherneitä |
| 2 kpl | salottisipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | peruna (jauhoinen) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 100 g | pekaanipähkinöitä |
- 1.
Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi peruna. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja perunakuutiot. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä noin 15 minuuttia.
- 2.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Ota valmista vaahtoa noin 1 desilitra sivuun koristelua varten.
- 3.
Rouhi pähkinät ja paahda niitä hetki kuivalla pannulla. Siirrä kulhoon odottamaan. Paista pekonit rapeiksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle. Murenna jäähtynyt pekoni pähkinämurun joukkoon.
- 4.
Lisää kattilaan herneet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääntele kermavaahto joukkoon. Koristele annokset lopulla kermavaahdolla ja pekoni-pähkinämurulla.
Tuorehernekeitto eli crème ninon
arvosana4/5
30 min
Crème ninon eli ranskalainen hernesosekeitto valmistuu nopeasti pakasteherneistä. Rouskuviksi paahdetut pähkinät ja rapea pekonimuru viimeistelevät kokonaisuuden.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (3 ps) pakasteherneitä |
| 2 kpl | salottisipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | peruna (jauhoinen) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
Lisäksi | |
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 100 g | pekaanipähkinöitä |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi peruna. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja perunakuutiot. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl salottisipulia 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl peruna (jauhoinen) 1 rkl rypsiöljyä 6 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton) - 2
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Ota valmista vaahtoa noin 1 desilitra sivuun koristelua varten.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) kuohukermaa - 3
Rouhi pähkinät ja paahda niitä hetki kuivalla pannulla. Siirrä kulhoon odottamaan. Paista pekonit rapeiksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle. Murenna jäähtynyt pekoni pähkinämurun joukkoon.
Määrä Ainesosa 100 g pekaanipähkinöitä 140 g (1 pkt) pekonia - 4
Lisää kattilaan herneet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääntele kermavaahto joukkoon. Koristele annokset lopulla kermavaahdolla ja pekoni-pähkinämurulla.
Määrä Ainesosa 600 g (3 ps) pakasteherneitä 1 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria
Ravintosisältö
633
Energiaa kcal
2653
Energiaa kj
52,3 g
Rasvaa
18,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
633
Energiaa kcal
2653
Energiaa kj
52,3 g
Rasvaa
18,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























