Tuorehernekeitto eli crème ninon

arvosana4/5

(5)arviota
4 Annosta

30 min

Crème ninon eli ranskalainen hernesosekeitto valmistuu nopeasti pakasteherneistä. Rouskuviksi paahdetut pähkinät ja rapea pekonimuru viimeistelevät kokonaisuuden.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 g(3 ps) pakasteherneitä
2 kplsalottisipulia
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplperuna (jauhoinen)
1 rklrypsiöljyä
6 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
2 dl(1 prk) kuohukermaa
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria

Lisäksi

140 g(1 pkt) pekonia
100 gpekaanipähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi peruna. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja perunakuutiot. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplsalottisipulia
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplperuna (jauhoinen)
    1 rklrypsiöljyä
    6 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
  2. 2

    Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Ota valmista vaahtoa noin 1 desilitra sivuun koristelua varten.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
  3. 3

    Rouhi pähkinät ja paahda niitä hetki kuivalla pannulla. Siirrä kulhoon odottamaan. Paista pekonit rapeiksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle. Murenna jäähtynyt pekoni pähkinämurun joukkoon.

    MääräAinesosa
    100 gpekaanipähkinöitä
    140 g(1 pkt) pekonia
  4. 4

    Lisää kattilaan herneet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääntele kermavaahto joukkoon. Koristele annokset lopulla kermavaahdolla ja pekoni-pähkinämurulla.

    MääräAinesosa
    600 g(3 ps) pakasteherneitä
    1 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.1.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä