Tuorejuustolla täytetty uunikirjolohi

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Kokonaisena kypsennetty uunilohi ei vaadi fileointia ja valmistuu vaivattomasti! Lohen sisällä on mehevä sitruunainen yrtti-tuorejuustotäyte. Lohi täytteineen sopii hyvin uuniperunoiden kanssa tarjottavaksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 - 1 1/2 kg(1 kpl) kokonainen kirjolohi
1/2 rklsuolaa
1 1/2 dlruohosipulia
1 1/2 dltilliä
200 gtuorejuustoa (esim. valkosipuli & yrtit)
1 kplsitruuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhdo kala ja pyyhi pinta talouspaperilla. Leikkaa lohen molempiin kylkiin 5 cm:n välein noin 1 cm:n syvät viillot ruotoihin asti. Hiero suola lohen molempiin kylkiin, viiltoihin ja kalan sisälle. Siirrä lohi pellille leivinpaperin päälle.

    MääräAinesosa
    1 - 1 1/2 kg(1 kpl) kokonainen kirjolohi
    1/2 rklsuolaa
  2. 2

    Levitä tuorejuusto ja ripottele yrtit lohen sisään. Pese sitruuna ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Asettele puolet sitruunaviipaleista kalan sisälle täytteen päälle ja loput kalan pinnalle.

    MääräAinesosa
    200 gtuorejuustoa (esim. valkosipuli & yrtit)
    1 1/2 dlruohosipulia
    1 kplsitruuna
  3. 3

    Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Vinkki: Käytä ylijäänyt lohi kiusaukseen, joka valmistuu helposti pakasteperunasuikaleista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
2.10.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä