Huuhdo kala ja pyyhi pinta talouspaperilla. Leikkaa lohen molempiin kylkiin 5 cm:n välein noin 1 cm:n syvät viillot ruotoihin asti. Hiero suola lohen molempiin kylkiin, viiltoihin ja kalan sisälle. Siirrä lohi pellille leivinpaperin päälle.
Levitä tuorejuusto ja ripottele yrtit lohen sisään. Pese sitruuna ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Asettele puolet sitruunaviipaleista kalan sisälle täytteen päälle ja loput kalan pinnalle.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Koristele hienonnetuilla yrteillä.
Vinkki: Käytä ylijäänyt lohi kiusaukseen, joka valmistuu helposti pakasteperunasuikaleista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
360
1505
26,0 g
9,7 g
1,5 g
1,5 g
1,0 g
28,7 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
yrttejä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli