Tuorejuustolla täytetty uunikirjolohi | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tuorejuustolla täytetty uunikirjolohi
Play

Tuorejuustolla täytetty uunikirjolohi

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kokonaisena kypsennetty uunilohi ei vaadi fileointia ja valmistuu vaivattomasti! Lohen sisällä on mehevä sitruunainen yrtti-tuorejuustotäyte. Lohi täytteineen sopii hyvin uuniperunoiden kanssa tarjottavaksi.

Ainekset

1 kpl
kokonainen kirjolohi (noin 1-1,5 kg)
1/2 rkl
suolaa
3 dl
yrttejä hienonnettuna (esim. tilliä ja ruohosipulia)
200 g
tuorejuustoa (esim. valkosipuli & yrtit)
1 kpl
sitruuna

koristeeksi

yrttejä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Huuhdo kala ja pyyhi pinta talouspaperilla. Leikkaa lohen molempiin kylkiin 5 cm:n välein noin 1 cm:n syvät viillot ruotoihin asti. Hiero suola lohen molempiin kylkiin, viiltoihin ja kalan sisälle. Siirrä lohi pellille leivinpaperin päälle.

1 kpl
kokonainen kirjolohi (noin 1-1,5 kg)
1/2 rkl
suolaa
2

Levitä tuorejuusto ja ripottele yrtit lohen sisään. Pese sitruuna ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Asettele puolet sitruunaviipaleista kalan sisälle täytteen päälle ja loput kalan pinnalle.

200 g
tuorejuustoa (esim. valkosipuli & yrtit)
3 dl
yrttejä hienonnettuna (esim. tilliä ja ruohosipulia)
1 kpl
sitruuna
3

Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Koristele hienonnetuilla yrteillä.

yrttejä hienonnettuna

Vinkki: Käytä ylijäänyt lohi kiusaukseen, joka valmistuu helposti pakasteperunasuikaleista.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 2.10.2019
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

957

229

15,3 g

5,3 g

1,2 g

1,2 g

0,3 g

20,8 g

2,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 dl yrttejä hienonnettuna (esim, tilliä ja ruohosipulia),

yrttejä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli