Uunibataatit ja savutofutahna
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevät uunibataatit tarjotaan herkullisen savutofutahnan kanssa. Granaattiomena ja rosmariini tuovat väriä ja viimeistelevät makuelämyksen.
| 3 kpl | isoa bataattia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Savutofutahna | |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) kylmäsavutofua |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 35 g | (1 prk, 57/35 g) kapriksia |
| 200 g | (1 rs) vegaanista maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | vegaanista majoneesia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | granaattiomena |
| rosmariinia | |
- 1.
Pese bataatit ja halkaise ne pituussuunnassa. Nosta bataatit leivinpaperille pellille. Sivele öljy leikkuupinnoille ja mausta suolalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- 2.
Murenna tofu kulhoon. Pese sitruuna, raasta kuori (2 tl) ja purista mehua (1 rkl). Valuta kaprikset. Sekoita tahnan ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
- 3.
Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla.
- 4.
Levitä tofutahnaa kypsien bataattien päälle ja viimeistele granaattiomenan siemenillä sekä rosmariinilla.
Uunibataatit ja savutofutahna
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Mehevät uunibataatit tarjotaan herkullisen savutofutahnan kanssa. Granaattiomena ja rosmariini tuovat väriä ja viimeistelevät makuelämyksen.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | isoa bataattia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
Savutofutahna | |
| 300 g | (1 pkt) kylmäsavutofua |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 35 g | (1 prk, 57/35 g) kapriksia |
| 200 g | (1 rs) vegaanista maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | vegaanista majoneesia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | granaattiomena |
| rosmariinia | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese bataatit ja halkaise ne pituussuunnassa. Nosta bataatit leivinpaperille pellille. Sivele öljy leikkuupinnoille ja mausta suolalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 kpl isoa bataattia 1 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa - 2
Murenna tofu kulhoon. Pese sitruuna, raasta kuori (2 tl) ja purista mehua (1 rkl). Valuta kaprikset. Sekoita tahnan ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) kylmäsavutofua 1 kpl sitruuna (luomu) 35 g (1 prk, 57/35 g) kapriksia 200 g (1 rs) vegaanista maustamatonta tuorejuustoa 1/2 dl vegaanista majoneesia 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa - 3
Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl granaattiomena - 4
Levitä tofutahnaa kypsien bataattien päälle ja viimeistele granaattiomenan siemenillä sekä rosmariinilla.
Määrä Ainesosa rosmariinia
Ravintosisältö
237
Energiaa kcal
992
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,7 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
3,7 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
237
Energiaa kcal
992
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,7 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
3,7 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























