Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunifetadippi kasviksilla

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunifeta toimii myös dippinä! Feta paahtuu uunissa levittyvän pehmeäksi ja sopii täydellisesti leivän päälle ja kasvisten kanssa herkuteltavaksi. Tarjoa fetadippiä uunissa paahdettujen kauden kasvisten ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Ainekset

Uunifetadippi

200 g
(1 pkt) fetajuustoa palana
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 - 1 tl
chilihiutaleita
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1 rkl
juoksevaa hunajaa

Paahdetut kasvikset

200 g
(1 ps) varsiparsakaalia (bimi)
1 kpl
fenkoli
250 g
(1 rs) minitomaatteja
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

rapeakuorista leipää

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita fetajuusto pienehkön uunivuoan keskelle. Kuori ja hienonna valkosipuli. Ripottele sipuli ja chili fetan päälle ja valuta öljy pinnalle. Nosta vuoka pellille leivinpaperille.

200 g
(1 pkt) fetajuustoa palana
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 - 1 tl
chilihiutaleita
2 rkl
oliiviöljyä
2

Huuhtele kasvikset. Leikkaa parsakaalit 2–3 osaan. Poista fenkolista kanta ja leikkaa fenkoli suikaleiksi. Levitä kasvikset pellille fetavuoan ympärille. Sekoita öljy, mehu, suola ja pippuri. Valuta mausteöljy kasvisten pinnalle.

200 g
(1 ps) varsiparsakaalia (bimi)
1 kpl
fenkoli
250 g
(1 rs) minitomaatteja
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
3

Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kääntele kasviksia kerran kypsymisen aikana.

4

Soseuta feta haarukalla. Sekoita ranskankerma ja hunaja fetaan. Tarjoa dippi kasvisten ja leivän kanssa.

150 g
(1 prk) ranskankermaa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
rapeakuorista leipää

Vinkki: Fetadippi on ihanaa myös levitteenä ruisleivän päällä.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.7.2023
|
Muokattu: 21.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

366

1531

29,8 g

13,3 g

10,3 g

9,5 g

3,8 g

12,8 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus mustapippuria rouhittuna,

rapeakuorista leipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli