Uunifetadippi kasviksilla
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uunifeta toimii myös dippinä! Feta paahtuu uunissa levittyvän pehmeäksi ja sopii täydellisesti leivän päälle ja kasvisten kanssa herkuteltavaksi. Tarjoa fetadippiä uunissa paahdettujen kauden kasvisten ja rapeakuorisen leivän kanssa.
| Uunifetadippi | |
|---|---|
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa palana |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 - 1 tl | chilihiutaleita |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| Paahdetut kasvikset | |
| 200 g | (1 ps) varsiparsakaalia (bimi) |
| 1 kpl | fenkoli |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Lisäksi | |
| rapeakuorista leipää | |
- 1.
Laita fetajuusto pienehkön uunivuoan keskelle. Kuori ja hienonna valkosipuli. Ripottele sipuli ja chili fetan päälle ja valuta öljy pinnalle. Nosta vuoka pellille leivinpaperille.
- 2.
Huuhtele kasvikset. Leikkaa parsakaalit 2–3 osaan. Poista fenkolista kanta ja leikkaa fenkoli suikaleiksi. Levitä kasvikset pellille fetavuoan ympärille. Sekoita öljy, mehu, suola ja pippuri. Valuta mausteöljy kasvisten pinnalle.
- 3.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kääntele kasviksia kerran kypsymisen aikana.
- 4.
Soseuta feta haarukalla. Sekoita ranskankerma ja hunaja fetaan. Tarjoa dippi kasvisten ja leivän kanssa.
Uunifeta toimii myös dippinä! Feta paahtuu uunissa levittyvän pehmeäksi ja sopii täydellisesti leivän päälle ja kasvisten kanssa herkuteltavaksi. Tarjoa fetadippiä uunissa paahdettujen kauden kasvisten ja rapeakuorisen leivän kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Uunifetadippi | |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa palana |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 - 1 tl | chilihiutaleita |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
Paahdetut kasvikset | |
| 200 g | (1 ps) varsiparsakaalia (bimi) |
| 1 kpl | fenkoli |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Lisäksi | |
| rapeakuorista leipää | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Laita fetajuusto pienehkön uunivuoan keskelle. Kuori ja hienonna valkosipuli. Ripottele sipuli ja chili fetan päälle ja valuta öljy pinnalle. Nosta vuoka pellille leivinpaperille.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) fetajuustoa palana 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 - 1 tl chilihiutaleita 2 rkl oliiviöljyä - 2
Huuhtele kasvikset. Leikkaa parsakaalit 2–3 osaan. Poista fenkolista kanta ja leikkaa fenkoli suikaleiksi. Levitä kasvikset pellille fetavuoan ympärille. Sekoita öljy, mehu, suola ja pippuri. Valuta mausteöljy kasvisten pinnalle.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) varsiparsakaalia (bimi) 1 kpl fenkoli 250 g (1 rs) minitomaatteja 1 rkl oliiviöljyä 1 rkl sitruunanmehua 1/2 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 3
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kääntele kasviksia kerran kypsymisen aikana.
- 4
Soseuta feta haarukalla. Sekoita ranskankerma ja hunaja fetaan. Tarjoa dippi kasvisten ja leivän kanssa.
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk) ranskankermaa 1 rkl juoksevaa hunajaa rapeakuorista leipää
Vinkki: Fetadippi on ihanaa myös levitteenä ruisleivän päällä.
Ravintosisältö
366
Energiaa kcal
1531
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
366
Energiaa kcal
1531
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, rapeakuorista leipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























