Laita fetajuusto pienehkön uunivuoan keskelle. Kuori ja hienonna valkosipuli. Ripottele sipuli ja chili fetan päälle ja valuta öljy pinnalle. Nosta vuoka pellille leivinpaperille.
Huuhtele kasvikset. Leikkaa parsakaalit 2–3 osaan. Poista fenkolista kanta ja leikkaa fenkoli suikaleiksi. Levitä kasvikset pellille fetavuoan ympärille. Sekoita öljy, mehu, suola ja pippuri. Valuta mausteöljy kasvisten pinnalle.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kääntele kasviksia kerran kypsymisen aikana.
Soseuta feta haarukalla. Sekoita ranskankerma ja hunaja fetaan. Tarjoa dippi kasvisten ja leivän kanssa.
Vinkki: Fetadippi on ihanaa myös levitteenä ruisleivän päällä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
366
1531
29,8 g
13,3 g
10,3 g
9,5 g
3,8 g
12,8 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus mustapippuria rouhittuna,
rapeakuorista leipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli