Uuniperunat ja tofutäyte
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rakastetut uuniperunat maistuvat myös vegaanisen täytteen kanssa. Raikkaan sitruunaiseen tahnaan sekoitetaan marinoitua tofua, tilliä ja punasipulia.
| 4 kpl | isoa uuniperunaa (esim. rosamunda, rossetti, bella rosa) |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| Täyte | |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) marinoitua tofua (jalotofu) |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 2 dl | (1 prk) kaurafraichea |
| 1 dl | vegaanista majoneesia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Pese ja kuivaa perunat. Pistele kuoreen reikiä haarukalla ja öljyä pinta kevyesti. Nosta perunat leivinpaperille pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Tarkista kypsyys haarukalla.
- 2.
Valmista täyte. Murenna tofu kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli. Pese sitruuna, raasta 1 tl kuorta ja purista 1 rkl mehua. Hienonna tilli. Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan perunoiden kypsymisen ajaksi.
- 3.
Leikkaa kypsiin perunoihin ristiviilto ja purista perunaa kasaan, niin saat täytteelle paremmin tilaa. Tarjoa uuniperunat täytteen kanssa.
Rakastetut uuniperunat maistuvat myös vegaanisen täytteen kanssa. Raikkaan sitruunaiseen tahnaan sekoitetaan marinoitua tofua, tilliä ja punasipulia.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | isoa uuniperunaa (esim. rosamunda, rossetti, bella rosa) |
| 2 tl | rypsiöljyä |
Täyte | |
| 300 g | (1 pkt) marinoitua tofua (jalotofu) |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 2 dl | (1 prk) kaurafraichea |
| 1 dl | vegaanista majoneesia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese ja kuivaa perunat. Pistele kuoreen reikiä haarukalla ja öljyä pinta kevyesti. Nosta perunat leivinpaperille pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Tarkista kypsyys haarukalla.
Määrä Ainesosa 4 kpl isoa uuniperunaa (esim. rosamunda, rossetti, bella rosa) 2 tl rypsiöljyä - 2
Valmista täyte. Murenna tofu kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli. Pese sitruuna, raasta 1 tl kuorta ja purista 1 rkl mehua. Hienonna tilli. Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan perunoiden kypsymisen ajaksi.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) marinoitua tofua (jalotofu) 1 kpl pieni punasipuli 1 kpl sitruuna (luomu) 1/2 kpl ruukkua tilliä 2 dl (1 prk) kaurafraichea 1 dl vegaanista majoneesia 1/2 tl suolaa 1/4 tl sokeria ripaus mustapippuria rouhittuna - 3
Leikkaa kypsiin perunoihin ristiviilto ja purista perunaa kasaan, niin saat täytteelle paremmin tilaa. Tarjoa uuniperunat täytteen kanssa.
Ravintosisältö
435
Energiaa kcal
1820
Energiaa kj
26,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,3 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
435
Energiaa kcal
1820
Energiaa kj
26,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,3 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























