Välimeren kesäkurpitsapiirakka

arvosana4/5

(3)arviota
1 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Itse tehty rahkavoitaikina on mehevän ja pinnalta rapean kesäkurpitsapiiraan salaisuus. Luksusleivonnainen kätkee sisäänsä paahdettua kesäkurpitsaa, ilmakuivattua kinkkua ja cheddaria. Piirakan kaunis palmikoitu pinta syntyy helposti taikinanauhoista. Piiras maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.

Ainekset

MääräAinesosa

Rahkavoitaikina

250 g(1 prk) rahkaa
250 gvoita
4 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte

700 g(2) kesäkurpitsaa
100 g(2 dl) voimakasta juustoraastetta (esim. cheddar)
100 g(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua

Pinnalle

1 kplkananmuna
1 rklseesaminsiemeniä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sekoita rahka ja huoneenlämpöinen voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti jauhot rahka-voiseokseen. Muotoile taikina suorakulmion malliseksi levyksi, kääri se kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi.

    MääräAinesosa
    250 g(1 prk) rahkaa
    250 gvoita
    4 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Huuhtele kesäkurpitsat ja poista kannat. Leikkaa kurpitsat juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet leivinpaperille kahdelle pellille. Paahda 200-asteissa uunissa kiertoilmalla noin 10 minuuttia (tai 225 asteessa tasalämmöllä pelti kerrallaan). Anna kurpitsoiden jäähtyä. Säädä uuni tasalämmölle 200 asteeseen.

    MääräAinesosa
    700 g(2) kesäkurpitsaa
  3. 3

    Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi (noin 30 x 40 cm). Siirrä levy leivinpaperille pellille. Asettele puolet kurpitsaviipaleista taikinalevyn pitkän sivun keskelle (noin 13 cm leveydeltä). Asettele puolet juustosta ja kinkusta kurpitsoiden päälle. Tee toinen kerros samoin.

    MääräAinesosa
    100 g(2 dl) voimakasta juustoraastetta (esim. cheddar)
    100 g(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
  4. 4

    Leikkaa taikinalevy täytteen molemmin puolin vinoiksi suikaleiksi (noin 2 cm leveitä). Taita suikaleet yksi kerrallaan vuorotellen täytteen päälle. Voitele piirakka munalla ja ripottele siemenet pinnalle. Paista noin 40 minuuttia kullanruskeaksi.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1 rklseesaminsiemeniä

Vinkki: Oikaise käyttämällä 800 grammaa valmista voi- tai lehtitaikinaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.7.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä