Valkosipuli-yrttiahvenet | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Valkosipuli-yrttiahvenet

Valkosipuli-yrttiahvenet

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valkosipulilla ja yrteillä maustetut ahvenfileet kypsyvät uunissa nopeasti. Kun kokkaat kalat uunissa, vältät paistamisesta syntyvän käryn. Viimeistele helppo kalaruoka raikkaalla jogurttikastikkeella.

Ainekset

600 g
ahvenfileitä
1/2 tl
suolaa
25 g
margariinia
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
hienonnettua tilliä tai lehtipersiljaa
1/4 tl
valkopippuria

jogurttikastike

2 dl
maustamatonta jogurttia
1/2 dl
ruohosipulia hienonnettuna
2 tl
sitruunamehua
1/4 tl
suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Lado ahvenfileet vierekkäin leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla.

600 g
ahvenfileitä
1/2 tl
suolaa
2

Sulata margariini. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä margariini, valkosipulit, yrtit ja valkopippuri. Voitele kalat margariiniseoksella. Kypsennä fileitä uunissa noin 15 minuuttia.

25 g
margariinia
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1/4 tl
valkopippuria
2 rkl
hienonnettua tilliä tai lehtipersiljaa
3

Yhdistä jogurttikastikkeen ainekset. Tarjoa ahvenfileet jogurttikastikkeen ja salaatin tai perunamuusin kanssa.

2 dl
maustamatonta jogurttia
1/2 dl
ruohosipulia hienonnettuna
ripaus rouhittua mustapippuria
1/4 tl
suolaa
2 tl
sitruunamehua
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.9.2019
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

758

181

4,8 g

1,3 g

3,5 g

3,0 g

30,3 g

0,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli