Valkosipuli-yrttiahvenet

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Valkosipulilla ja yrteillä maustetut ahvenfileet kypsyvät uunissa nopeasti. Kun kokkaat kalat uunissa, vältät paistamisesta syntyvän käryn. Viimeistele helppo kalaruoka raikkaalla jogurttikastikkeella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gahvenfileitä
1/2 tlsuolaa
25 gmargariinia
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklhienonnettua tilliä
1/4 tlvalkopippuria

Jogurttikastike

2 dlmaustamatonta jogurttia
1/2 dlruohosipulia hienonnettuna
2 tlsitruunamehua
1/4 tlsuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lado ahvenfileet vierekkäin leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    600 gahvenfileitä
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Sulata margariini. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä margariini, valkosipulit, tilli ja valkopippuri. Voitele kalat margariiniseoksella. Kypsennä fileitä uunissa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    25 gmargariinia
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    1/4 tlvalkopippuria
    2 rklhienonnettua tilliä
  3. 3

    Yhdistä jogurttikastikkeen ainekset. Tarjoa ahvenfileet jogurttikastikkeen ja salaatin tai perunamuusin kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dlmaustamatonta jogurttia
    1/2 dlruohosipulia hienonnettuna
    ripaus rouhittua mustapippuria
    1/4 tlsuolaa
    2 tlsitruunamehua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
11.9.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä