Värikäs pesto-kanakeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Kasvikset uppoavat krantummallekin ruokailijalle, kun leikkaat ne ohuiksi kasvisspageteiksi kuorimaveitsellä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkesäkurpitsa
1 kplpunainen paprika
1 kplporkkana
2 kplvalkosipulinkynttä
500 gpaseerattua tomaattia
5 dlvettä
1 kplkanaliemikuutio (gluteenitonta)
300 gbroilerinfileesuikaleita
2 rklvihreää pestoa
1 dlmaissia

Valmistus

  1. 1

    Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Pese ja halkaise paprika. Poista kanta, siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

    MääräAinesosa
    1 kplkesäkurpitsa
    1 kplpunainen paprika
    1 kplporkkana
    2 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Mittaa kattilaan paseerattu tomaatti ja vesi. Kiehauta. Lisää kanaliemikuutio, broilerinfileesuikaleet, kasvikset ja valkosipulit. Mausta pestolla. Kypsennä keskilämmöllä poristen 10 minuuttia. Lisää maissi keittoon. Tarjoile keitto esimerkiksi tuoreen leivän kera.

    MääräAinesosa
    500 gpaseerattua tomaattia
    5 dlvettä
    1 kplkanaliemikuutio (gluteenitonta)
    300 gbroilerinfileesuikaleita
    2 rklvihreää pestoa
    1 dlmaissia

Vinkki: Saat keitosta näppärästi kasvisversion, kun korvaat broilerinfileesuikaleet tölkkipavuilla ja kanaliemikuution kasvisliemikuutiolla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 5 dl Vettä, 1 dl Maissia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Päivi Ristell
3.8.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä