Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Pese ja halkaise paprika. Poista kanta, siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Mittaa kattilaan paseerattu tomaatti ja vesi. Kiehauta. Lisää kanaliemikuutio, broilerinfileesuikaleet, kasvikset ja valkosipulit. Mausta pestolla. Kypsennä keskilämmöllä poristen 10 minuuttia. Lisää maissi keittoon. Tarjoile keitto esimerkiksi tuoreen leivän kera.
Vinkki: Saat keitosta näppärästi kasvisversion, kun korvaat broilerinfileesuikaleet tölkkipavuilla ja kanaliemikuution kasvisliemikuutiolla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
749
179
5,8 g
1,0 g
10,8 g
10,5 g
3,3 g
18,3 g
1,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
5 dl Vettä,
1 dl Maissia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli