Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Pese ja halkaise paprika. Poista kanta, siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Mittaa kattilaan paseerattu tomaatti ja vesi. Kiehauta. Lisää kanaliemikuutio, broilerinfileesuikaleet, kasvikset ja valkosipulit. Mausta pestolla. Kypsennä keskilämmöllä poristen 10 minuuttia. Lisää maissi keittoon. Tarjoile keitto esimerkiksi tuoreen leivän kera.
Vinkki: Saat keitosta näppärästi kasvisversion, kun korvaat broilerinfileesuikaleet tölkkipavuilla ja kanaliemikuution kasvisliemikuutiolla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
179
749
5,8 g
1,0 g
10,8 g
10,5 g
3,3 g
18,3 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
5 dl Vettä,
1 dl Maissia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli