Vegaaninen riisipuuro

arvosana5/5

(6)arviota
5 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Herkullinen vegaaninen riisipuuro valmistuu kaurajuomalla! Puuro hautuu kattilassa pehmeäksi ja saa täyteläisyyttä kaurakermasta.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
2 1/2 dlvettä
2 1/2 dlpuuroriisiä
1 lkaurajuomaa (gluteeniton)
2 1/2 dl(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta (gluteeniton)
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna vesi kattilassa. Lisää riisit ja keitä muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlvettä
    2 1/2 dlpuuroriisiä
  2. 2

    Lisää kaurajuoma. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja keitä puuroa kannen alla hiljalleen noin 45 minuuttia. Sekoita välillä.

    MääräAinesosa
    1 lkaurajuomaa (gluteeniton)
  3. 3

    Lisää kaurasekoite ja suola. Sekoita ja kuumenna. Tarjoa kanelin ja sokerin tai sekahedelmäkeiton kanssa.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dl(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta (gluteeniton)
    1/2 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2.5 dl vettä, 2.5 dl (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta (gluteeniton).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
28.10.2024
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä