Vegaaninen riisipuuro
60 min (josta 15 min aktiivista)
5 Annosta
Herkullinen vegaaninen riisipuuro valmistuu kaurajuomalla! Puuro hautuu kattilassa pehmeäksi ja saa täyteläisyyttä kaurakermasta.
Ainekset
Valmistus
1
Kuumenna vesi kattilassa. Lisää riisit ja keitä muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
2 1/2 dl
vettä
2 1/2 dl
puuroriisiä
2
Lisää kaurajuoma. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja keitä puuroa kannen alla hiljalleen noin 45 minuuttia. Sekoita välillä.
1 l
kaurajuomaa (gluteeniton)
3
Lisää kaurasekoite ja suola. Sekoita ja kuumenna. Tarjoa kanelin ja sokerin tai sekahedelmäkeiton kanssa.
2 1/2 dl
(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta (gluteeniton)
1/2 tl
suolaa
Lisää aiheesta
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 28.10.2024
|Muokattu: 29.10.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
236
987
2,4 g
0,2 g
46,6 g
4,8 g
2,8 g
5,0 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl vettä,
2,5 dl (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta (gluteeniton).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli