Vege mix platter | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vege mix platter

Vege mix platter

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Runsas välimerellinen alkupalalajitelma sisältää viininlehtikääryleitä, marinoituja artisokan sydämiä ja kesäkurpitsaa. Raikkaan herkullinen mausteliemi sopii sekä kesäkurpitsalle että artisokalle. Nauti kasvikset sellaisenaan tai rapeakuorisen leivän kanssa.

Ainekset

300 g
kesäkurpitsaa
390 g
(1 tlk) artisokan sydämiä
280 g
(1 tlk) viininlehtikääryleitä

mausteliemi

2 1/2 dl
vettä
1 dl
valkoviinietikkaa
1/2 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
1/2 kpl
punainen chili
3 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
(1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa vinottain noin 13 viipaletta. Jos pariloit kurpitsat, tee se ennen marinadiin lisäämistä.

300 g
kesäkurpitsaa
2

Valmista mausteliemi. Huuhtele ja viipaloi chili. Kuori valkosipulit. Kiehauta vesi ja lisää etikka, sokeri, suola, pippuri, chili, valkosipulinkynnet ja persilja. Kaada lämmin liemi kesäkurpitsojen päälle. Puolita artisokan sydämet ja lisää marinadiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai seuraavaan päivään.

1/2 kpl
punainen chili
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 1/2 dl
vettä
1 dl
valkoviinietikkaa
1/2 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
1/2 dl
(1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna
3

Ennen tarjoilua valuta kurpitsa ja artisokat. Kokoa marinoidut kasvikset ja viininlehtikääryleet tarjoiluastialle.

Vinkki: Voit halutessasi paistaa parilalla kesäkurpitsaan tummat makuraidat.

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
Muokattu: 2.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

550

131

0,5 g

18,5 g

13,8 g

9,0 g

6,5 g

5,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl (1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli