Vege mix platter
Noin 2 tuntia (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Runsas välimerellinen alkupalalajitelma sisältää viininlehtikääryleitä, marinoituja artisokan sydämiä ja kesäkurpitsaa. Raikkaan herkullinen mausteliemi sopii sekä kesäkurpitsalle että artisokalle. Nauti kasvikset sellaisenaan tai rapeakuorisen leivän kanssa.
| 300 g | kesäkurpitsaa |
| 390 g | (1 tlk) artisokan sydämiä |
| 280 g | (1 tlk) viininlehtikääryleitä |
| MAUSTELIEMI | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | vettä |
| 1 dl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| 1/2 kpl | punainen chili |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | (1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna |
- 1.
Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa vinottain noin 13 viipaletta.
- 2.
Valmista mausteliemi. Huuhtele ja viipaloi chili. Kuori valkosipulit. Kiehauta vesi ja lisää etikka, sokeri, suola, pippuri, chili, valkosipulinkynnet ja persilja. Kaada lämmin liemi kesäkurpitsojen päälle. Puolita artisokan sydämet ja lisää marinadiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai seuraavaan päivään.
- 3.
Ennen tarjoilua valuta kurpitsa ja artisokat. Kokoa marinoidut kasvikset ja viininlehtikääryleet tarjoiluastialle.
Vege mix platter
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 10 min aktiivista)
Runsas välimerellinen alkupalalajitelma sisältää viininlehtikääryleitä, marinoituja artisokan sydämiä ja kesäkurpitsaa. Raikkaan herkullinen mausteliemi sopii sekä kesäkurpitsalle että artisokalle. Nauti kasvikset sellaisenaan tai rapeakuorisen leivän kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | kesäkurpitsaa |
| 390 g | (1 tlk) artisokan sydämiä |
| 280 g | (1 tlk) viininlehtikääryleitä |
MAUSTELIEMI | |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 1 dl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| 1/2 kpl | punainen chili |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | (1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa vinottain noin 13 viipaletta.
Määrä Ainesosa 300 g kesäkurpitsaa - 2
Valmista mausteliemi. Huuhtele ja viipaloi chili. Kuori valkosipulit. Kiehauta vesi ja lisää etikka, sokeri, suola, pippuri, chili, valkosipulinkynnet ja persilja. Kaada lämmin liemi kesäkurpitsojen päälle. Puolita artisokan sydämet ja lisää marinadiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai seuraavaan päivään.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl punainen chili 3 kpl valkosipulinkynttä 2 1/2 dl vettä 1 dl valkoviinietikkaa 1/2 dl sokeria 1/2 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria jauhettuna 1/2 dl (1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna 390 g (1 tlk) artisokan sydämiä - 3
Ennen tarjoilua valuta kurpitsa ja artisokat. Kokoa marinoidut kasvikset ja viininlehtikääryleet tarjoiluastialle.
Vinkki: Voit halutessasi paistaa parilalla kesäkurpitsaan tummat makuraidat ennen marinointia.
Ravintosisältö
131
Energiaa kcal
550
Energiaa kj
0,5 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
18,5 g
Hiilihydraatteja
13,8 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
5,0 g
Suolaa
131
Energiaa kcal
550
Energiaa kj
0,5 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
18,5 g
Hiilihydraatteja
13,8 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
5,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl (1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























