Vege mix platter

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 10 min aktiivista)

Runsas välimerellinen alkupalalajitelma sisältää viininlehtikääryleitä, marinoituja artisokan sydämiä ja kesäkurpitsaa. Raikkaan herkullinen mausteliemi sopii sekä kesäkurpitsalle että artisokalle. Nauti kasvikset sellaisenaan tai rapeakuorisen leivän kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gkesäkurpitsaa
390 g(1 tlk) artisokan sydämiä
280 g(1 tlk) viininlehtikääryleitä

MAUSTELIEMI

2 1/2 dlvettä
1 dlvalkoviinietikkaa
1/2 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
1/2 kplpunainen chili
3 kplvalkosipulinkynttä
1/2 dl(1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa vinottain noin 13 viipaletta.

    MääräAinesosa
    300 gkesäkurpitsaa
  2. 2

    Valmista mausteliemi. Huuhtele ja viipaloi chili. Kuori valkosipulit. Kiehauta vesi ja lisää etikka, sokeri, suola, pippuri, chili, valkosipulinkynnet ja persilja. Kaada lämmin liemi kesäkurpitsojen päälle. Puolita artisokan sydämet ja lisää marinadiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai seuraavaan päivään.

    MääräAinesosa
    1/2 kplpunainen chili
    3 kplvalkosipulinkynttä
    2 1/2 dlvettä
    1 dlvalkoviinietikkaa
    1/2 dlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
    1/2 dl(1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna
    390 g(1 tlk) artisokan sydämiä
  3. 3

    Ennen tarjoilua valuta kurpitsa ja artisokat. Kokoa marinoidut kasvikset ja viininlehtikääryleet tarjoiluastialle.

Vinkki: Voit halutessasi paistaa parilalla kesäkurpitsaan tummat makuraidat ennen marinointia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl (1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
2.3.2020
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä