Vesimelonikimchi
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mausta makea vesimeloni korealaisen hapankaalin eli kimchin mauilla hauskaksi pikkelssiksi. Minimoi hävikki ja käytä kimchiin myös melonin kuoren valkoinen osa.
| 1 kg | vesimelonia (5 dl kuorta ja 1 l melonia suikaleina) |
| 1 tl | hienoa merisuolaa |
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 kpl | kevätsipulinvartta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | inkivääriä hienonnettuna |
| 2 rkl | vaaleaa siirappia |
| 2 tl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
- 1.
Paloittele meloni. Poista paloista kuoren kova vihreä pintaosa. Leikkaa valkoinen kuoriosa irti punaisesta hedelmälihasta. Suikaloi vaalea osa kulhoon niin, että sitä on noin 5 dl. Hiero suola joukkoon. Anna maustua ja mehustua jääkaapissa 1 tunti. Suikaloi melonin hedelmäliha (noin 1 litra).
- 2.
Halkaise chili, poista siemenet halutessasi. Hienonna chili ja kevätsipulinvarret. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Sekoita sipulit, inkivääri, siirappi, soija ja chili kulhossa. Lisää seos valkoisten melonisuikaleiden joukkoon ja sekoita muutama minuutti. Lisää punainen hedelmäliha. Sekoita ja purkita.
Vesimelonikimchi
Mausta makea vesimeloni korealaisen hapankaalin eli kimchin mauilla hauskaksi pikkelssiksi. Minimoi hävikki ja käytä kimchiin myös melonin kuoren valkoinen osa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | vesimelonia (5 dl kuorta ja 1 l melonia suikaleina) |
| 1 tl | hienoa merisuolaa |
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 kpl | kevätsipulinvartta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | inkivääriä hienonnettuna |
| 2 rkl | vaaleaa siirappia |
| 2 tl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
Valmistus
- 1
Paloittele meloni. Poista paloista kuoren kova vihreä pintaosa. Leikkaa valkoinen kuoriosa irti punaisesta hedelmälihasta. Suikaloi vaalea osa kulhoon niin, että sitä on noin 5 dl. Hiero suola joukkoon. Anna maustua ja mehustua jääkaapissa 1 tunti. Suikaloi melonin hedelmäliha (noin 1 litra).
Määrä Ainesosa 1 kg vesimelonia (5 dl kuorta ja 1 l melonia suikaleina) 1 tl hienoa merisuolaa - 2
Halkaise chili, poista siemenet halutessasi. Hienonna chili ja kevätsipulinvarret. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Sekoita sipulit, inkivääri, siirappi, soija ja chili kulhossa. Lisää seos valkoisten melonisuikaleiden joukkoon ja sekoita muutama minuutti. Lisää punainen hedelmäliha. Sekoita ja purkita.
Määrä Ainesosa 1 kpl punainen chili 2 kpl kevätsipulinvartta 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl inkivääriä hienonnettuna 2 tl soijakastiketta (gluteenitonta) 2 rkl vaaleaa siirappia
Vesimelonikimchi säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.
Ravintosisältö
125
Energiaa kcal
523
Energiaa kj
0,5 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
25,5 g
Hiilihydraatteja
25,3 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
125
Energiaa kcal
523
Energiaa kj
0,5 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
25,5 g
Hiilihydraatteja
25,3 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Hienoa merisuolaa, Punainen chili, Valkosipulinkynttä, 1 rkl Inkivääriä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























