Vesimelonikimchi

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Mausta makea vesimeloni korealaisen hapankaalin eli kimchin mauilla hauskaksi pikkelssiksi. Minimoi hävikki ja käytä kimchiin myös melonin kuoren valkoinen osa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgvesimelonia (5 dl kuorta ja 1 l melonia suikaleina)
1 tlhienoa merisuolaa
1 kplpunainen chili
2 kplkevätsipulinvartta
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklinkivääriä hienonnettuna
2 rklvaaleaa siirappia
2 tlsoijakastiketta (gluteenitonta)

Valmistus

  1. 1

    Paloittele meloni. Poista paloista kuoren kova vihreä pintaosa. Leikkaa valkoinen kuoriosa irti punaisesta hedelmälihasta. Suikaloi vaalea osa kulhoon niin, että sitä on noin 5 dl. Hiero suola joukkoon. Anna maustua ja mehustua jääkaapissa 1 tunti. Suikaloi melonin hedelmäliha (noin 1 litra).

    MääräAinesosa
    1 kgvesimelonia (5 dl kuorta ja 1 l melonia suikaleina)
    1 tlhienoa merisuolaa
  2. 2

    Halkaise chili, poista siemenet halutessasi. Hienonna chili ja kevätsipulinvarret. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Sekoita sipulit, inkivääri, siirappi, soija ja chili kulhossa. Lisää seos valkoisten melonisuikaleiden joukkoon ja sekoita muutama minuutti. Lisää punainen hedelmäliha. Sekoita ja purkita.

    MääräAinesosa
    1 kplpunainen chili
    2 kplkevätsipulinvartta
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklinkivääriä hienonnettuna
    2 tlsoijakastiketta (gluteenitonta)
    2 rklvaaleaa siirappia

Vesimelonikimchi säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Hienoa merisuolaa, Punainen chili, Valkosipulinkynttä, 1 rkl Inkivääriä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä