Paloittele meloni. Poista paloista kuoren kova vihreä pintaosa. Leikkaa valkoinen kuoriosa irti punaisesta hedelmälihasta. Suikaloi vaalea osa kulhoon niin, että sitä on noin 5 dl. Hiero suola joukkoon. Anna maustua ja mehustua jääkaapissa 1 tunti. Suikaloi melonin hedelmäliha (noin 1 litra).
Halkaise chili, poista siemenet halutessasi. Hienonna chili ja kevätsipulinvarret. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Sekoita sipulit, inkivääri, siirappi, soija ja chili kulhossa. Lisää seos valkoisten melonisuikaleiden joukkoon ja sekoita muutama minuutti. Lisää punainen hedelmäliha. Sekoita ja purkita.
Vesimelonikimchi säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
125
523
0,5 g
—
25,5 g
25,3 g
2,8 g
2,5 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Hienoa merisuolaa,
Punainen chili,
Valkosipulinkynttä,
1 rkl Inkivääriä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli