Vesimelonikimchi | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vesimelonikimchi

Vesimelonikimchi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausta makea vesimeloni korealaisen hapankaalin eli kimchin mauilla hauskaksi pikkelssiksi. Minimoi hävikki ja käytä kimchiin myös melonin kuoren valkoinen osa.

Ainekset

1 kg
Vesimelonia (5 dl kuorta ja 1 l melonia suikaleina)
1 tl
Hienoa merisuolaa
1 kpl
Punainen chili
2 kpl
Kevätsipulinvartta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Inkivääriä hienonnettuna
2 rkl
Vaaleaa siirappia
2 tl
Soijakastiketta (gluteenitonta)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1
  • Paloittele meloni. Poista paloista kuoren kova vihreä pintaosa. Leikkaa valkoinen kuoriosa irti punaisesta hedelmälihasta. Suikaloi vaalea osa kulhoon niin, että sitä on noin 5 dl. Hiero suola joukkoon. Anna maustua ja mehustua jääkaapissa 1 tunti.
  • Suikaloi melonin hedelmäliha (noin 1 litra).
1 kg
Vesimelonia (5 dl kuorta ja 1 l melonia suikaleina)
1 tl
Hienoa merisuolaa
2
  • Halkaise chili, poista siemenet halutessa. Hienonna chili ja kevätsipulinvarret. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Sekoita sipulit, inkivääri, hunaja, soija ja chili kulhossa. Lisää seos valkoisten melonisuikaleiden joukkoon ja sekoita muutama minuutti.
  • Lisää punainen hedelmäliha. Sekoita ja purkita. Vesimelonikimchi säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.
1 kpl
Punainen chili
2 kpl
Kevätsipulinvartta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Inkivääriä hienonnettuna
2 tl
Soijakastiketta (gluteenitonta)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.8.2018
Muokattu: 9.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

523

125

0,5 g

25,5 g

25,3 g

2,8 g

2,5 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Hienoa merisuolaa,

Punainen chili,

Valkosipulinkynttä,

1 rkl Inkivääriä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli