Vihersalaatti ja sinappi-hunajakastike
20 min

Nappaa talteen!
Vihersalaatti on täydellinen lisuke joka aterialle. Osta valmista salaattisekoitusta, niin saat salaattiisi helposti makua. Yhdistä salaattiin hauskasti vain yhden värin kasviksia ja viimeistele kokonaisuus sinappisella kastikkeella.
| 75 g | (1 ps) salaattimixiä |
| Kasvikset | |
|---|---|
| 150 g | vihreitä papuja (pensaspapu) |
| 250 g | vihreää parsaa |
| 100 g | (1/2 ps) herneitä (pakaste) |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| Sinappi-hunajakastike | |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | dijoninsinappia |
| 1 tl | hunajaa |
| 1 tl | sitruunanmehua |
- 1.
Sulata herneet. Posta parsoista tyvestä puumainen osa, noin 2 cm. Viipaloi parsat. Keitä papuja ja parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Huuhtele kurkku ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi pitkittäin. Rullaa siivuista kurkkurullia.
- 2.
Sekoita kastikkeen ainekset. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan. Valuta kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.
Vihersalaatti ja sinappi-hunajakastike
Vihersalaatti on täydellinen lisuke joka aterialle. Osta valmista salaattisekoitusta, niin saat salaattiisi helposti makua. Yhdistä salaattiin hauskasti vain yhden värin kasviksia ja viimeistele kokonaisuus sinappisella kastikkeella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 75 g | (1 ps) salaattimixiä |
Kasvikset | |
| 150 g | vihreitä papuja (pensaspapu) |
| 250 g | vihreää parsaa |
| 100 g | (1/2 ps) herneitä (pakaste) |
| 1/2 kpl | kurkkua |
Sinappi-hunajakastike | |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | dijoninsinappia |
| 1 tl | hunajaa |
| 1 tl | sitruunanmehua |
Valmistus
- 1
Sulata herneet. Posta parsoista tyvestä puumainen osa, noin 2 cm. Viipaloi parsat. Keitä papuja ja parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Huuhtele kurkku ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi pitkittäin. Rullaa siivuista kurkkurullia.
Määrä Ainesosa 100 g (1/2 ps) herneitä (pakaste) 250 g vihreää parsaa 150 g vihreitä papuja (pensaspapu) 75 g (1 ps) salaattimixiä 1/2 kpl kurkkua - 2
Sekoita kastikkeen ainekset. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan. Valuta kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 4 rkl rypsiöljyä 2 tl dijoninsinappia 1 tl hunajaa 1 tl sitruunanmehua
Ravintosisältö
186
Energiaa kcal
779
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,5 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
186
Energiaa kcal
779
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,5 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























