Vihersalaatti ja sinappi-hunajakastike

Arvostele resepti
4 Annosta

20 min

Vihersalaatti on täydellinen lisuke joka aterialle. Osta valmista salaattisekoitusta, niin saat salaattiisi helposti makua. Yhdistä salaattiin hauskasti vain yhden värin kasviksia ja viimeistele kokonaisuus sinappisella kastikkeella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
75 g(1 ps) salaattimixiä

Kasvikset

150 gvihreitä papuja (pensaspapu)
250 gvihreää parsaa
100 g(1/2 ps) herneitä (pakaste)
1/2 kplkurkkua

Sinappi-hunajakastike

4 rklrypsiöljyä
2 tldijoninsinappia
1 tlhunajaa
1 tlsitruunanmehua

Valmistus

  1. 1

    Sulata herneet. Posta parsoista tyvestä puumainen osa, noin 2 cm. Viipaloi parsat. Keitä papuja ja parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Huuhtele kurkku ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi pitkittäin. Rullaa siivuista kurkkurullia.

    MääräAinesosa
    100 g(1/2 ps) herneitä (pakaste)
    250 gvihreää parsaa
    150 gvihreitä papuja (pensaspapu)
    75 g(1 ps) salaattimixiä
    1/2 kplkurkkua
  2. 2

    Sekoita kastikkeen ainekset. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan. Valuta kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    4 rklrypsiöljyä
    2 tldijoninsinappia
    1 tlhunajaa
    1 tlsitruunanmehua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
28.5.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä