Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vihersalaatti ja sinappi-hunajakastike

timer-icon20 min
Fork and knife
4 Annosta
Vihersalaatti on täydellinen lisuke joka aterialle. Osta valmista salaattisekoitusta, niin saat salaattiisi helposti makua. Yhdistä salaattiin hauskasti vain yhden värin kasviksia ja viimeistele kokonaisuus sinappisella kastikkeella.

Ainekset

75 g
(1 ps) salaattimixiä

Kasvikset

150 g
vihreitä papuja (pensaspapu)
250 g
vihreää parsaa
100 g
(1/2 ps) herneitä (pakaste)
1/2 kpl
kurkkua

Sinappi-hunajakastike

4 rkl
rypsiöljyä
2 tl
dijoninsinappia
1 tl
hunajaa
1 tl
sitruunanmehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata herneet. Posta parsoista tyvestä puumainen osa, noin 2 cm. Viipaloi parsat. Keitä papuja ja parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Huuhtele kurkku ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi pitkittäin. Rullaa siivuista kurkkurullia.

100 g
(1/2 ps) herneitä (pakaste)
250 g
vihreää parsaa
150 g
vihreitä papuja (pensaspapu)
75 g
(1 ps) salaattimixiä
1/2 kpl
kurkkua
2

Sekoita kastikkeen ainekset. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan. Valuta kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.

4 rkl
rypsiöljyä
2 tl
dijoninsinappia
1 tl
hunajaa
1 tl
sitruunanmehua
Miltä maistui?
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 28.5.2021
|
Muokattu: 11.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

186

779

14,5 g

0,8 g

7,5 g

6,3 g

4,5 g

4,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli