Vihreät vegaaniset kasvispyörykät - Yhteishyvä

Vihreät vegaaniset kasvispyörykät

Kappaleita
25
Ruokavalio
Uppopaistettujen pyöryköiden rapea pinta kätkee alleen parsakaalia, herneitä ja perunaa. Vegaaninen dippikastike syntyy soijalevitteestä ja yrteistä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 - 2 kpl
Perunaa keitettynä
300 g
Parsakaalia
1 kpl
(290 g) kikherneitä
1 kpl
(200 g) herneitä (pakaste)
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Ruukkua persiljaa
2 rkl
Korppujauhoja
2 rkl
Perunajauhoja
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 kpl
(150 g) maustamatonta soijalevitettä (esim. oatly påmackan)

LISÄKSI

1 dl
Korppujauhoja
1 l
Rypsiöljyä

DIPPIKASTIKE

1 kpl
(150 g) maustamatonta soijalevitettä (esim. oatly påmackan)
1/4 kpl
(1/4) ruukkua persiljaa
3/10 kpl
(1/3) ruukkua ruohosipulia
1 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa

Näin teet

1

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) ja anna jäähtyä. Voit käyttää myös aiemmin keitettyjä perunoita. Keitä parsakaalia suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, valuta ja jäähdytä. Valuta kikherneet ja sulata pakasteherneet. Kuori valkosipuli ja hienonna persilja.

1 - 2 kpl
Perunaa keitettynä
1 tl
Suolaa
300 g
Parsakaalia
1 kpl
(290 g) kikherneitä
1 kpl
(200 g) herneitä (pakaste)
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Ruukkua persiljaa
2

Käytä monitoimikoneessa leikkuuterää. Voit tehdä massan myös tehosekoittimella. Laita paloitellut kasvikset, jauhot ja mausteet laitteen kulhoon. Lisää ½ rasiaa soijalevitettä. Käynnistä kone ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.

1 - 2 kpl
Perunaa keitettynä
1 kpl
(290 g) kikherneitä
300 g
Parsakaalia
1 kpl
(200 g) herneitä (pakaste)
2 rkl
Perunajauhoja
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Ruukkua persiljaa
2 rkl
Korppujauhoja
1 kpl
(150 g) maustamatonta soijalevitettä (esim. oatly påmackan)
3

Mittaa korppujauhot syvälle lautaselle. Muotoile pyörykkämassa pyöryköiksi ja leivitä ne korppujauhossa.

1 dl
Korppujauhoja
4

Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Voit kokeilla öljyn lämpötilaa pienellä leipäpalalla: kun se nousee poreillen pintaan, öljy on riittävän kuumaa. Käytä paistamisessa metallista reikäkauhaa. Laske pyörykät muutama kerrallaan kuumaan öljyyn ja uppopaista kauniin värisiksi. Nosta pyörykät talouspaperin päälle valumaan.

1 l
Rypsiöljyä
5

Tee dippikastike. Kumoa soijalevite kulhoon. Hienonna yrtit ja sekoita ne ja mausteet levitteeseen.

1 kpl
(150 g) maustamatonta soijalevitettä (esim. oatly påmackan)
3/10 kpl
(1/3) ruukkua ruohosipulia
1/4 kpl
(1/4) ruukkua persiljaa
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
1 tl
Juustokuminaa
6

Tarjoa pyöryköitä ja dippikastiketta pääruokana tai noutopöydän vegaaniherkkuna.

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.4.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g96 g
Proteiinia1 g28 g
Rasvaa0 g3 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj95 2369
Energiaa kcal23 566

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • Ruukkua persiljaa

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • 1 rasia (150 g) maustamatonta soijalevitettä (esim. oatly påmackan)

  • 1 l Rypsiöljyä

  • 1 rasia (150 g) maustamatonta soijalevitettä (esim. oatly påmackan)

  • (1/4) ruukkua persiljaa

  • 1 tl Juustokuminaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g96 g
Proteiinia1 g28 g
Rasvaa0 g3 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj95 2369
Energiaa kcal23 566

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • Ruukkua persiljaa

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • 1 rasia (150 g) maustamatonta soijalevitettä (esim. oatly påmackan)

  • 1 l Rypsiöljyä

  • 1 rasia (150 g) maustamatonta soijalevitettä (esim. oatly påmackan)

  • (1/4) ruukkua persiljaa

  • 1 tl Juustokuminaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

Resepti
Kati Pohja

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.