Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) ja anna jäähtyä. Voit käyttää myös aiemmin keitettyjä perunoita. Keitä parsakaalia suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, valuta ja jäähdytä. Valuta kikherneet ja sulata pakasteherneet. Kuori valkosipuli ja hienonna persilja.
Käytä monitoimikoneessa leikkuuterää. Voit tehdä massan myös tehosekoittimella. Laita paloitellut kasvikset, jauhot ja mausteet laitteen kulhoon. Lisää ½ rasiaa kauralevitettä. Käynnistä kone ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.
Mittaa korppujauhot syvälle lautaselle. Muotoile pyörykkämassa pyöryköiksi ja leivitä ne korppujauhossa.
Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Voit kokeilla öljyn lämpötilaa pienellä leipäpalalla: kun se nousee poreillen pintaan, öljy on riittävän kuumaa. Käytä paistamisessa metallista reikäkauhaa. Laske pyörykät muutama kerrallaan kuumaan öljyyn ja uppopaista kauniin värisiksi. Nosta pyörykät talouspaperin päälle valumaan.
Tee dippikastike. Kumoa soijalevite kulhoon. Hienonna yrtit ja sekoita ne ja mausteet levitteeseen.
Tarjoa pyöryköitä ja dippikastiketta pääruokana tai noutopöydän vegaaniherkkuna.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
41
173
0,4 g
0,0 g
6,4 g
0,9 g
1,3 g
2,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 kpl ruukku persiljaa,
150 g (1 kpl) maustamatonta kauralevitettä (esim, oatly påmackan),
1 l rypsiöljyä,
150 g (1 pkt) maustamatonta soijalevitettä (esim, oatly påmackan),
0,25 kpl ruukku persiljaa,
0,25 kpl ruukku ruohosipulia,
1 tl juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli