Vihreät vegaaniset kasvispyörykät
60 min

Nappaa talteen!
Uppopaistettujen pyöryköiden rapea pinta kätkee alleen parsakaalia, herneitä ja perunaa. Vegaaninen dippikastike syntyy kauralevitteestä ja yrteistä.
| 150 g | (2 kpl) perunaa |
| 300 g | parsakaalia |
| 230 g | (á 380/230 g) kikherneitä |
| 200 g | (1 ps) herneitä (pakaste) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 2 rkl | korppujauhoja |
| 2 rkl | perunajauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 150 g | maustamatonta kauralevitettä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 l | rypsiöljyä |
| Dippikastike | |
| 150 g | maustamatonta kauralevitettä |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 1/4 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) ja anna jäähtyä. Voit käyttää myös aiemmin keitettyjä perunoita. Keitä parsakaalia suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, valuta ja jäähdytä. Valuta kikherneet ja sulata pakasteherneet. Kuori valkosipuli ja hienonna persilja.
- 2.
Käytä monitoimikoneessa leikkuuterää. Voit tehdä massan myös tehosekoittimella. Laita paloitellut kasvikset, jauhot ja mausteet laitteen kulhoon. Lisää kauralevite. Käynnistä kone ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.
- 3.
Mittaa korppujauhot syvälle lautaselle. Muotoile pyörykkämassa pyöryköiksi ja leivitä ne korppujauhossa.
- 4.
Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Voit kokeilla öljyn lämpötilaa pienellä leipäpalalla: kun se nousee poreillen pintaan, öljy on riittävän kuumaa. Käytä paistamisessa metallista reikäkauhaa. Laske pyörykät muutama kerrallaan kuumaan öljyyn ja uppopaista kauniin värisiksi. Nosta pyörykät talouspaperin päälle valumaan.
- 5.
Tee dippikastike. Kumoa kauralevite kulhoon. Hienonna yrtit ja sekoita ne ja mausteet levitteeseen.
- 6.
Tarjoa pyöryköitä ja dippikastiketta pääruokana tai noutopöydän vegaaniherkkuna.
Vihreät vegaaniset kasvispyörykät
arvosana3/5
60 min
Uppopaistettujen pyöryköiden rapea pinta kätkee alleen parsakaalia, herneitä ja perunaa. Vegaaninen dippikastike syntyy kauralevitteestä ja yrteistä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | (2 kpl) perunaa |
| 300 g | parsakaalia |
| 230 g | (á 380/230 g) kikherneitä |
| 200 g | (1 ps) herneitä (pakaste) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 2 rkl | korppujauhoja |
| 2 rkl | perunajauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 150 g | maustamatonta kauralevitettä |
Lisäksi | |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 l | rypsiöljyä |
Dippikastike | |
| 150 g | maustamatonta kauralevitettä |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 1/4 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) ja anna jäähtyä. Voit käyttää myös aiemmin keitettyjä perunoita. Keitä parsakaalia suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, valuta ja jäähdytä. Valuta kikherneet ja sulata pakasteherneet. Kuori valkosipuli ja hienonna persilja.
Määrä Ainesosa 150 g (2 kpl) perunaa 1 tl suolaa 300 g parsakaalia 230 g (á 380/230 g) kikherneitä 200 g (1 ps) herneitä (pakaste) 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 kpl ruukku persiljaa - 2
Käytä monitoimikoneessa leikkuuterää. Voit tehdä massan myös tehosekoittimella. Laita paloitellut kasvikset, jauhot ja mausteet laitteen kulhoon. Lisää kauralevite. Käynnistä kone ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.
Määrä Ainesosa 150 g (2 kpl) perunaa 230 g (á 380/230 g) kikherneitä 300 g parsakaalia 200 g (1 ps) herneitä (pakaste) 2 rkl perunajauhoja 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 kpl ruukku persiljaa 2 rkl korppujauhoja 150 g maustamatonta kauralevitettä - 3
Mittaa korppujauhot syvälle lautaselle. Muotoile pyörykkämassa pyöryköiksi ja leivitä ne korppujauhossa.
Määrä Ainesosa 1 dl korppujauhoja - 4
Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Voit kokeilla öljyn lämpötilaa pienellä leipäpalalla: kun se nousee poreillen pintaan, öljy on riittävän kuumaa. Käytä paistamisessa metallista reikäkauhaa. Laske pyörykät muutama kerrallaan kuumaan öljyyn ja uppopaista kauniin värisiksi. Nosta pyörykät talouspaperin päälle valumaan.
Määrä Ainesosa 1 l rypsiöljyä - 5
Tee dippikastike. Kumoa kauralevite kulhoon. Hienonna yrtit ja sekoita ne ja mausteet levitteeseen.
Määrä Ainesosa 150 g maustamatonta kauralevitettä 1/4 kpl ruukku ruohosipulia 1/2 kpl ruukku persiljaa 1/4 tl suolaa 1 tl juustokuminaa - 6
Tarjoa pyöryköitä ja dippikastiketta pääruokana tai noutopöydän vegaaniherkkuna.
Ravintosisältö
61
Energiaa kcal
254
Energiaa kj
2,2 g
Rasvaa
1,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,4 g
Hiilihydraatteja
1,2 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
3,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
61
Energiaa kcal
254
Energiaa kj
2,2 g
Rasvaa
1,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,4 g
Hiilihydraatteja
1,2 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
3,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























