Vihreät vegaaniset kasvispyörykät | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vegaaniset kasvispyörykät

Vihreät vegaaniset kasvispyörykät

Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta
Uppopaistettujen pyöryköiden rapea pinta kätkee alleen parsakaalia, herneitä ja perunaa. Vegaaninen dippikastike syntyy kauralevitteestä ja yrteistä.

Ainekset

1 - 2 kpl
Perunaa keitettynä
300 g
Parsakaalia
290 g
(1 pkt) kikherneitä
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Ruukkua persiljaa
2 rkl
Korppujauhoja
2 rkl
Perunajauhoja
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
150 g
(1 kpl) maustamatonta kauralevitettä (esim. oatly påmackan)

lisäksi

1 dl
Korppujauhoja
1 l
Rypsiöljyä

dippikastike

150 g
(1 pkt) maustamatonta soijalevitettä (esim. oatly påmackan)
1/4 kpl
ruukkua persiljaa
3/10 kpl
ruukkua ruohosipulia
1 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) ja anna jäähtyä. Voit käyttää myös aiemmin keitettyjä perunoita. Keitä parsakaalia suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, valuta ja jäähdytä. Valuta kikherneet ja sulata pakasteherneet. Kuori valkosipuli ja hienonna persilja.

1 - 2 kpl
Perunaa keitettynä
1 tl
Suolaa
300 g
Parsakaalia
290 g
(1 pkt) kikherneitä
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Ruukkua persiljaa
2

Käytä monitoimikoneessa leikkuuterää. Voit tehdä massan myös tehosekoittimella. Laita paloitellut kasvikset, jauhot ja mausteet laitteen kulhoon. Lisää ½ rasiaa kauralevitettä. Käynnistä kone ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.

1 - 2 kpl
Perunaa keitettynä
290 g
(1 pkt) kikherneitä
300 g
Parsakaalia
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)
2 rkl
Perunajauhoja
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Ruukkua persiljaa
2 rkl
Korppujauhoja
150 g
(1 kpl) maustamatonta kauralevitettä (esim. oatly påmackan)
3

Mittaa korppujauhot syvälle lautaselle. Muotoile pyörykkämassa pyöryköiksi ja leivitä ne korppujauhossa.

1 dl
Korppujauhoja
4

Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Voit kokeilla öljyn lämpötilaa pienellä leipäpalalla: kun se nousee poreillen pintaan, öljy on riittävän kuumaa. Käytä paistamisessa metallista reikäkauhaa. Laske pyörykät muutama kerrallaan kuumaan öljyyn ja uppopaista kauniin värisiksi. Nosta pyörykät talouspaperin päälle valumaan.

1 l
Rypsiöljyä
5

Tee dippikastike. Kumoa soijalevite kulhoon. Hienonna yrtit ja sekoita ne ja mausteet levitteeseen.

150 g
(1 pkt) maustamatonta soijalevitettä (esim. oatly påmackan)
3/10 kpl
ruukkua ruohosipulia
1/4 kpl
ruukkua persiljaa
1/4 tl
suolaa
1 tl
Juustokuminaa
6

Tarjoa pyöryköitä ja dippikastiketta pääruokana tai noutopöydän vegaaniherkkuna.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.4.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

172

41

0,4 g

0,0 g

6,3 g

0,9 g

1,3 g

2,4 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

Ruukkua persiljaa,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

150 g (1 kpl) maustamatonta kauralevitettä (esim, oatly påmackan),

1 l Rypsiöljyä,

150 g (1 pkt) maustamatonta soijalevitettä (esim, oatly påmackan),

0,25 kpl ruukkua persiljaa,

1 tl Juustokuminaa,

0,25 tl suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli