Vihreät vegaaniset kasvispyörykät

arvosana3/5

(1)arvio
25 Kappaletta

60 min

Uppopaistettujen pyöryköiden rapea pinta kätkee alleen parsakaalia, herneitä ja perunaa. Vegaaninen dippikastike syntyy kauralevitteestä ja yrteistä.

Ainekset

MääräAinesosa
150 g(2 kpl) perunaa
300 gparsakaalia
230 g(á 380/230 g) kikherneitä
200 g(1 ps) herneitä (pakaste)
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplruukku persiljaa
2 rklkorppujauhoja
2 rklperunajauhoja
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
150 gmaustamatonta kauralevitettä

Lisäksi

1 dlkorppujauhoja
1 lrypsiöljyä

Dippikastike

150 gmaustamatonta kauralevitettä
1/2 kplruukku persiljaa
1/4 kplruukku ruohosipulia
1 tljuustokuminaa
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) ja anna jäähtyä. Voit käyttää myös aiemmin keitettyjä perunoita. Keitä parsakaalia suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, valuta ja jäähdytä. Valuta kikherneet ja sulata pakasteherneet. Kuori valkosipuli ja hienonna persilja.

    MääräAinesosa
    150 g(2 kpl) perunaa
    1 tlsuolaa
    300 gparsakaalia
    230 g(á 380/230 g) kikherneitä
    200 g(1 ps) herneitä (pakaste)
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 kplruukku persiljaa
  2. 2

    Käytä monitoimikoneessa leikkuuterää. Voit tehdä massan myös tehosekoittimella. Laita paloitellut kasvikset, jauhot ja mausteet laitteen kulhoon. Lisää kauralevite. Käynnistä kone ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.

    MääräAinesosa
    150 g(2 kpl) perunaa
    230 g(á 380/230 g) kikherneitä
    300 gparsakaalia
    200 g(1 ps) herneitä (pakaste)
    2 rklperunajauhoja
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 kplruukku persiljaa
    2 rklkorppujauhoja
    150 gmaustamatonta kauralevitettä
  3. 3

    Mittaa korppujauhot syvälle lautaselle. Muotoile pyörykkämassa pyöryköiksi ja leivitä ne korppujauhossa.

    MääräAinesosa
    1 dlkorppujauhoja
  4. 4

    Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Voit kokeilla öljyn lämpötilaa pienellä leipäpalalla: kun se nousee poreillen pintaan, öljy on riittävän kuumaa. Käytä paistamisessa metallista reikäkauhaa. Laske pyörykät muutama kerrallaan kuumaan öljyyn ja uppopaista kauniin värisiksi. Nosta pyörykät talouspaperin päälle valumaan.

    MääräAinesosa
    1 lrypsiöljyä
  5. 5

    Tee dippikastike. Kumoa kauralevite kulhoon. Hienonna yrtit ja sekoita ne ja mausteet levitteeseen.

    MääräAinesosa
    150 gmaustamatonta kauralevitettä
    1/4 kplruukku ruohosipulia
    1/2 kplruukku persiljaa
    1/4 tlsuolaa
    1 tljuustokuminaa
  6. 6

    Tarjoa pyöryköitä ja dippikastiketta pääruokana tai noutopöydän vegaaniherkkuna.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
10.7.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä