Viikunakompotti

Mehevistä viikunoista valmistuu aromikas kompotti eli hilloke, joka sopii hyvin erilaisten juustojen seuraan.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
6 kplviikunaa
1 kplappelsiini
2 rklappelsiinin mehua
1 dlruokokidesokeria
1 rklkonjakkia tai sitruunamehua

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele viikunat ja poista kovat kannat. Pilko pieniksi. Pese ja raasta appelsiinin kuori, purista mehu.
    Mittaa kattilaan 2 rkl appelsiinin mehua ja muut ainekset. Keitä 5 minuuttia. Mausta konjakilla tai sitruunamehulla. Purkita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä