Wieniläiset murekepihvit | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Wieniläiset murekepihvit

Wieniläiset murekepihvit

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa jauhelihapihvit wieninleikkeen tapaan sitruunan, anjovisten ja kapriksien kera. Voin ja öljyn seoksessa murekepihvit paistuvat päältä rapeiksi ja sisältä herkullisen meheviksi.

Ainekset

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynttä
2 tl
öljyä
400 g
jauhelihaa
1 kpl
kanamuna
1 dl
ruokakermaa
3/4 dl
korppujauhoja
1 tl
suolaa
1/2 tl
pippurisekoitusta rouhittuna
1/2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
jauhettua maustepippuria

lisäksi

1 rkl
öljyä
1 rkl
voita
4 kpl
viipaletta sitruunaa
8 kpl
anjovisfileetä
2 rkl
kapriksia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne öljyssä pannulla sekoitellen. Jäähdytä.

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynttä
2 tl
öljyä
2

Kumoa jauheliha kulhoon. Lisää jäähtyneet sipulit, muna, kerma, korppujauhot ja mausteet. Vaivaa tasaiseksi, jaa neljään osaan ja muotoile pihveiksi.

400 g
jauhelihaa
1 kpl
kanamuna
1 dl
ruokakermaa
3/4 dl
korppujauhoja
1 tl
suolaa
1/2 tl
pippurisekoitusta rouhittuna
1/2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
jauhettua maustepippuria
3

Paista pihvit öljyn ja voin seoksessa pannulla. Käytä keskilämpöä ja kypsennä 1–2 pihviä kerrallaan. Käännä pihvi, kun kudosnestettä alkaa tihkua pinnalle. Pidä lämpiminä loppujen pihvien paistamisen ajan.

1 rkl
öljyä
1 rkl
voita
4

Laita kullekin pihville sitruunaviipale ja rullaa anjovisfileet sitruunaviipaleille. Asettele kaprikset anjovisrullien keskelle. Tarjoa muusin ja salaatin kanssa.

4 kpl
viipaletta sitruunaa
8 kpl
anjovisfileetä
2 rkl
kapriksia
Resepti:
Pirjo Muurinen, Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
Julkaistu: 20.1.2005
Muokattu: 29.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1775

424

32,0 g

11,8 g

8,5 g

1,5 g

0,5 g

25,5 g

3,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl valkosipulinkynttä,

4 kpl viipaletta sitruunaa,

2 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli