Yhden kattilan soijarouhepasta
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vegaaninen yhden kattilan pasta valmistuu vähin tiskein puolessa tunnissa. Pasta, kastikeainekset ja vesi kasataan yhteen kattilaan ja keitetään kypsäksi. Soijarouhe imee kastikkeen täyteläisen maun itseensä. Reilusta annoksesta riittää seuraavan päivän lounaalle ja maku vain paranee lämmitettäessä.
| 1 kpl | sipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 1 kpl | (ruukku) basilikaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3 dl | tummaa soijarouhetta |
| 70 g | (1 tlk ) tomaattipyreetä |
| 2 tl | sokeria |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 800 g | (2 tlk) tomaattimurskaa |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisannosfondi |
| 300 g | täysjyväspagettia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 dl | vegaanista juustoraastetta (nurishh gran vegiano) |
- 1.
Kuori ja hienonna sipulit. Puhdista ja lohko sienet. Irrota basilikasta lehdet. Hienonna basilikan varret.
- 2.
Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa (vetoisuus 3 litraa). Lisää sipulit ja sienet. Kuullota keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää soijarouhe, tomaattipyree ja mausteet. Paista pari minuuttia. Lisää basilikanvarret, puolet basilikan lehdistä, tomaattimurska, vesi ja fondi pataan. Pätki spagetti joukkoon. Keitä bolognesea välillä sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Anna vetäytyä 5 minuuttia kannen alla.
- 3.
Viimeistele bolognese basilikan lehdillä. Ripottele annosten pinnalle vegaanista juustoraastetta.
Yhden kattilan soijarouhepasta
arvosana4/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Vegaaninen yhden kattilan pasta valmistuu vähin tiskein puolessa tunnissa. Pasta, kastikeainekset ja vesi kasataan yhteen kattilaan ja keitetään kypsäksi. Soijarouhe imee kastikkeen täyteläisen maun itseensä. Reilusta annoksesta riittää seuraavan päivän lounaalle ja maku vain paranee lämmitettäessä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 1 kpl | (ruukku) basilikaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3 dl | tummaa soijarouhetta |
| 70 g | (1 tlk ) tomaattipyreetä |
| 2 tl | sokeria |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 800 g | (2 tlk) tomaattimurskaa |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisannosfondi |
| 300 g | täysjyväspagettia |
Lisäksi | |
| 1 dl | vegaanista juustoraastetta (nurishh gran vegiano) |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipulit. Puhdista ja lohko sienet. Irrota basilikasta lehdet. Hienonna basilikan varret.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 - 3 kpl valkosipulinkynttä 200 g (1 rs) herkkusieniä 1 kpl (ruukku) basilikaa - 2
Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa (vetoisuus 3 litraa). Lisää sipulit ja sienet. Kuullota keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää soijarouhe, tomaattipyree ja mausteet. Paista pari minuuttia. Lisää basilikanvarret, puolet basilikan lehdistä, tomaattimurska, vesi ja fondi pataan. Pätki spagetti joukkoon. Keitä bolognesea välillä sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Anna vetäytyä 5 minuuttia kannen alla.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 3 dl tummaa soijarouhetta 70 g (1 tlk ) tomaattipyreetä 2 tl sokeria 2 tl paprikajauhetta 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 800 g (2 tlk) tomaattimurskaa 6 dl vettä 1 kpl kasvisannosfondi 300 g täysjyväspagettia - 3
Viimeistele bolognese basilikan lehdillä. Ripottele annosten pinnalle vegaanista juustoraastetta.
Määrä Ainesosa 1 dl vegaanista juustoraastetta (nurishh gran vegiano)
Ravintosisältö
369
Energiaa kcal
1546
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,0 g
Hiilihydraatteja
12,2 g
Sokereita
10,5 g
Kuituja
18,7 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
369
Energiaa kcal
1546
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,0 g
Hiilihydraatteja
12,2 g
Sokereita
10,5 g
Kuituja
18,7 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl (ruukku) basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























