Kuori ja hienonna sipulit. Puhdista ja lohko sienet. Irrota basilikasta lehdet. Hienonna basilikan varret.
Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa (vetoisuus 3 litraa). Lisää sipulit ja sienet. Kuullota keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää soijarouhe, tomaattipyree ja mausteet. Paista pari minuuttia. Lisää basilikanvarret, puolet basilikan lehdistä, tomaattimurska, vesi ja fondi pataan. Pätki spagetti joukkoon. Keitä bolognesea välillä sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Anna vetäytyä 5 minuuttia kannen alla.
Viimeistele bolognese basilikan lehdillä. Ripottele annosten pinnalle vegaanista juustoraastetta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
367
1538
11,3 g
2,0 g
41,7 g
12,0 g
10,5 g
18,5 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli