Ylikypsä rosmariini-possunniska ja Kulman Keittiön hunajapaahdettuja palsternakkoja ja keltajuuria | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ylikypsä rosmariini-possunniska ja Kulman Keittiön hunajapaahdettuja palsternakkoja ja keltajuuria

Ylikypsä rosmariini-possunniska ja Kulman Keittiön hunajapaahdettuja palsternakkoja ja keltajuuria
Annokset
6
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Kulman Keittiön hunajapaahdetut juurekset ovat täydellinen lisuke niin arkeen kuin juhlaan. Tarjoile ne porsaan kasslerin ja itse tehdyn maustevoin kera.
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 kg
porsaan niskaa eli kassleria
0.5 ruukku tuoretta rosmariinia
1-2 tl hienoa merisuolaa
1-2 tl mustapippuria
150 g
voita
ripaus suolaa
600 g
kulman keittiön hunajapaahdettuja palsternakkoja ja keltajuuria
0.5 ruukku tuoretta rosmariinia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Näin teet

1

Ota possu huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Riivi rosmariinin lehdet irti varsista ja hienonna. Hiero lehdet lihan pintaan suolan ja pippurin kanssa. Kääri liha folioon ja laita paistomittari kiinni paksuimpaan kohtaan. Kypsennä kiertoilmauunissa 175 asteessa (tavallisessa uunissa 200 asteessa) kunnes sisälämpötila on 95 astetta. Tämä vie noin 3 h uunista ja lihapalan koosta riippuen.

1 1/2 kg
porsaan niskaa eli kassleria
0.5 ruukku tuoretta rosmariinia
1-2 tl hienoa merisuolaa
1-2 tl mustapippuria
2

Tee rosmariinimaustevoi. Pilko voi kuutioiksi ja jätä huoneenlämpöön. Kun voi on pehmeää sekoita joukkoon loput hienonnetut rosmariininlehdet ja ripaus suolaa oman maun mukaan.

0.5 ruukku tuoretta rosmariinia
150 g
voita
ripaus suolaa
3

Leikkaa kypsästä possunniskasta 4 pihviä ja laita pihvien päälle maustevoita. Nauti lämmitettyjen Kulman Keittiön hunajapaahdettujen palsternakkojen ja keltajuurten kera. Folion sisälle jäänyttä paistolientä voi hyödyntää vaikka kastikkeena.

600 g
kulman keittiön hunajapaahdettuja palsternakkoja ja keltajuuria
Kuvat
Foody Allen / Jenni Virta
Julkaistu: 26.9.2019
Muokattu: 18.2.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj3172 19033
Energiaa kcal758 4546
Rasvaa58.0 g348.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa27.8 g167.0 g
Hiilihydraatteja12.0 g72.0 g
Sokereita5.8 g35.0 g
Kuituja4.5 g27.0 g
Proteiinia45.7 g274.0 g
Suolaa0.6 g3.8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1-2 tl hienoa merisuolaa

  • 1-2 tl mustapippuria

  • ripaus suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj3172 19033
Energiaa kcal758 4546
Rasvaa58.0 g348.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa27.8 g167.0 g
Hiilihydraatteja12.0 g72.0 g
Sokereita5.8 g35.0 g
Kuituja4.5 g27.0 g
Proteiinia45.7 g274.0 g
Suolaa0.6 g3.8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1-2 tl hienoa merisuolaa

  • 1-2 tl mustapippuria

  • ripaus suolaa

Kuvat
Foody Allen / Jenni Virta

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.