Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Useita tunteja

Nappaa talteen!
Kulman Keittiön hunajapaahdetut juurekset ovat täydellinen lisuke niin arkeen kuin juhlaan. Tarjoile ne porsaan kasslerin ja itse tehdyn maustevoin kera.
| 1 1/2 kg | porsaan niskaa eli kassleria |
| 1/2 kpl | ruukku rosmariinia |
| 1 - 2 tl | hienoa merisuolaa |
| 1 - 2 tl | mustapippuria |
| 150 g | voita |
| ripaus suolaa | |
| 600 g | kulman keittiön hunajapaahdettuja palsternakkoja ja keltajuuria |
| 1/2 kpl | ruukku tuoretta rosmariinia |
Ota possu huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Riivi rosmariinin lehdet irti varsista ja hienonna. Hiero lehdet lihan pintaan suolan ja pippurin kanssa. Kääri liha folioon ja laita paistomittari kiinni paksuimpaan kohtaan. Kypsennä kiertoilmauunissa 175 asteessa (tavallisessa uunissa 200 asteessa) kunnes sisälämpötila on 95 astetta. Tämä vie noin 3 h uunista ja lihapalan koosta riippuen.
Tee rosmariinimaustevoi. Pilko voi kuutioiksi ja jätä huoneenlämpöön. Kun voi on pehmeää sekoita joukkoon loput hienonnetut rosmariininlehdet ja ripaus suolaa oman maun mukaan.
Leikkaa kypsästä possunniskasta 4 pihviä ja laita pihvien päälle maustevoita. Nauti lämmitettyjen Kulman Keittiön hunajapaahdettujen palsternakkojen ja keltajuurten kera. Folion sisälle jäänyttä paistolientä voi hyödyntää vaikka kastikkeena.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kulman Keittiön hunajapaahdetut juurekset ovat täydellinen lisuke niin arkeen kuin juhlaan. Tarjoile ne porsaan kasslerin ja itse tehdyn maustevoin kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 kg | porsaan niskaa eli kassleria |
| 1/2 kpl | ruukku rosmariinia |
| 1 - 2 tl | hienoa merisuolaa |
| 1 - 2 tl | mustapippuria |
| 150 g | voita |
| ripaus suolaa | |
| 600 g | kulman keittiön hunajapaahdettuja palsternakkoja ja keltajuuria |
| 1/2 kpl | ruukku tuoretta rosmariinia |
Ota possu huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Riivi rosmariinin lehdet irti varsista ja hienonna. Hiero lehdet lihan pintaan suolan ja pippurin kanssa. Kääri liha folioon ja laita paistomittari kiinni paksuimpaan kohtaan. Kypsennä kiertoilmauunissa 175 asteessa (tavallisessa uunissa 200 asteessa) kunnes sisälämpötila on 95 astetta. Tämä vie noin 3 h uunista ja lihapalan koosta riippuen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 kg | porsaan niskaa eli kassleria |
| 1/2 kpl | ruukku rosmariinia |
| 1 - 2 tl | hienoa merisuolaa |
| 1 - 2 tl | mustapippuria |
Tee rosmariinimaustevoi. Pilko voi kuutioiksi ja jätä huoneenlämpöön. Kun voi on pehmeää sekoita joukkoon loput hienonnetut rosmariininlehdet ja ripaus suolaa oman maun mukaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 kpl | ruukku rosmariinia |
| 150 g | voita |
| ripaus suolaa |
Leikkaa kypsästä possunniskasta 4 pihviä ja laita pihvien päälle maustevoita. Nauti lämmitettyjen Kulman Keittiön hunajapaahdettujen palsternakkojen ja keltajuurten kera. Folion sisälle jäänyttä paistolientä voi hyödyntää vaikka kastikkeena.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kulman keittiön hunajapaahdettuja palsternakkoja ja keltajuuria |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
760
Energiaa kcal
3180
Energiaa kj
58,0 g
Rasvaa
27,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
45,7 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
760
Energiaa kcal
3180
Energiaa kj
58,0 g
Rasvaa
27,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
45,7 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli