Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Äitienpäivän yllätysaamiainen

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 22.3.2018
|
Muokattu: 10.4.2024
Herätä äiti toukokuun toisena sunnuntaina sänkyyn kannetulla aamiaisella. Kasaa tarjottimelle köyhiä ritareita tai maukkauta rahkatoasteja, hedelmäinen smoothie, aromikas kahvi ja muita äidin suosikkiherkkuja.

Valmista äidille bagel tai yllätä uppomuna-lohileivällä

Näyttävä aamiaistarjotin syntyy helposti, kun tarjoat äidille runsaan bagelin hänen lempitäytteillään. Perinteinen lohibagel maistuu ihanalta kahvin kanssa! Toinen maukas lohiherkku, juhlava savulohileipä, kruunataan valuvalla keltuaisella. Uppomunakin valmistuu helposti kelmussa.

Makeat herkut paahtoleivästä

Hitaasti nautittavalle aamiaiselle sopivat paahtoleivistä valmistuvat helpot herkut. Tee köyhät ritarit nyt rullattuna versiona, jossa kaulittujen paahtoleipäviipaleiden väliin kääritään keksi- tai kaakaolevitettä ja mansikoita. Makeisiin rahkatoasteihin tarvitset paahtoleivän lisäksi vain viisi ainesosaa. Koristele vaniljaiset toastit vadelmilla, pakastemustikoilla tai suklaarouheella.

Surauta smoothie

Hedelmäinen smoothie eli fruitie herättää, tuo lautaselle väriä ja antaa virtaa päivän askareisiin. Valitse smoothien sekaan äidin lempparihedelmiä ja muista kääntyä myös pakastealtaan puoleen - mangosmoothie valmistuu helposti pakastemangoista.

Keitä herkkukahvit

Tarjoa äitienpäivän aamiaisella myös astetta herkumpi kahvi. Herkuttelua rakastavalle kannattaa valmistaa helppo nutellakahvi tai pullantuoksuinen kardemumma-kanelikahvi.

Vinkki! Tulosta ja leikkaa aamiaistarjottimen pohjapaperiksi kartta, johon voit merkitä sijainnin esimerkiksi äitienpäiväretkelle.

Lisää vinkkejä ja reseptejä äitienpäivään