Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Äitienpäivän yllätysaamiainen

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 22.3.2018
|
Muokattu: 29.4.2022
Herätä äiti toukokuun toisena sunnuntaina sänkyyn kannetulla aamiaisella. Kasaa tarjottimelle köyhiä ritareita tai värikäs rinkelileivos, hedelmäinen smoothie, kahvi ja muita äidin suosikkiherkkuja.

Kokoa helppo rinkelileivos tai rullaa köyhät ritarit

Rinkelileivos on kaunis tarjottava ja helppo tehdä! Halkaise rinkelit, levitä tuorejuustoa leikkauspinnoille ja päällystä äidin lempimarjoilla ja -hedelmillä. Hitaasti nautittavalle aamiaiselle sopivat myös ihanan pehmoiset rullatut köyhät ritarit. Täytä kaulitut paahtoleipäviipaleet herkullisella keksi- tai kaakaolevitteellä sekä mansikoilla ja rullaa kääröiksi.

Valmista äidille bagel tai yllätä uppomuna-lohileivällä

Näyttävä aamiaistarjotin syntyy helposti, kun tarjoat äidille runsaan bagelin hänen lempitäytteillään. Perinteinen lohibagel maistuu ihanalta kahvin kanssa! Toinen maukas lohiherkku, juhlava savulohileipä, kruunataan valuvalla keltuaisella. Uppomunakin valmistuu helposti kelmussa.

Surauta smoothie

Hedelmäinen smoothie eli fruitie herättää, tuo lautaselle väriä ja antaa virtaa päivän askareisiin. Valitse smoothien sekaan äidin lempparihedelmiä ja muista kääntyä myös pakastealtaan puoleen - mangosmoothie valmistuu helposti pakastemangoista.

Keitä herkkukahvit

Tarjoa äitienpäivän aamiaisella myös astetta herkumpi kahvi. Herkuttelua rakastavalle kannattaa valmistaa helppo nutellakahvi tai pullantuoksuinen kardemumma-kanelikahvi.

Vinkki! Tulosta ja leikkaa aamiaistarjottimen pohjapaperiksi kartta, johon voit merkitä sijainnin esimerkiksi äitienpäiväretkelle.

Katso kaikki äitienpäivään