Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kyläily

Britakakku on aina suosikki! Maista makeaa marenkia ja raikasta raparperia

Yhteishyvä täyttää 120 vuotta! Juhlan kunniaksi hemmottelemme lukijoita joka kuukausi sesonkiin sopivalla kakkureseptillä. Toukokuun kakku on vegaaninen raparperi-britakakku.

Toukokuun 120-vuotisjuhlakakku: Vegaaninen raparperi-britakakku
Toukokuun 120-vuotisjuhlakakku: Vegaaninen raparperi-britakakku
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Reetta Pasanen
8.5.2025 | Päivitetty 8.5.2025

Britakakku kruunaa kesäjuhlien kahvipöydän. Kakun juju on, että pohjassa kakkutaikinan päällä on rapeaa marenkia. Tässäkin kakussa pohja leivotaan uunipellille ja halkaistaan kahtia, jolloin toisesta levystä tulee pohjakerros. Kakkupohjan voi leipoa ja täytteen valmistaa juhlia edeltävänä päivänä. Säilytä pohja huoneenlämmössä. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua, niin marenki pysyy rapeana.

Britakakun voi leipoa myös vegaanisena, kun kakkutaikinaan ja täytteeseen valitaan vegaanisia aineksia. Vegaaninen marenki syntyy, kun kananmunien valkuaisten tilalla käytetään säilykekikherneiden lientä eli aquafabaa. Liemi ja sokeri vaahdotetaan sähkövatkaimella samaan tapaan kuin marenki.

Makean pohjan täytteenä ja päällä on pirteää raparperivaahtoa ja tuoreita vadelmia. Vadelmat voi hyvin vaihtaa mansikoihin.

Katso myös nämä kevään ihanat kakut