Britakakku on aina suosikki! Maista makeaa marenkia ja raikasta raparperia
Yhteishyvä täyttää 120 vuotta! Juhlan kunniaksi hemmottelemme lukijoita joka kuukausi sesonkiin sopivalla kakkureseptillä. Toukokuun kakku on vegaaninen raparperi-britakakku.


Britakakku kruunaa kesäjuhlien kahvipöydän. Kakun juju on, että pohjassa kakkutaikinan päällä on rapeaa marenkia. Tässäkin kakussa pohja leivotaan uunipellille ja halkaistaan kahtia, jolloin toisesta levystä tulee pohjakerros. Kakkupohjan voi leipoa ja täytteen valmistaa juhlia edeltävänä päivänä. Säilytä pohja huoneenlämmössä. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua, niin marenki pysyy rapeana.
Britakakun voi leipoa myös vegaanisena, kun kakkutaikinaan ja täytteeseen valitaan vegaanisia aineksia. Vegaaninen marenki syntyy, kun kananmunien valkuaisten tilalla käytetään säilykekikherneiden lientä eli aquafabaa. Liemi ja sokeri vaahdotetaan sähkövatkaimella samaan tapaan kuin marenki.
Makean pohjan täytteenä ja päällä on pirteää raparperivaahtoa ja tuoreita vadelmia. Vadelmat voi hyvin vaihtaa mansikoihin.
Katso myös nämä kevään ihanat kakut
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen














