Helppo ja monelle sopiva kalapöytä syntyy näiden neljän reseptin avulla

Teksti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 5.12.2023
|
Muokattu: 3.12.2025
Joulun kalapöytä vaatii vain muutaman täsmäherkun. Kokeile graavilohta, silliä, katkarapuja ja vegaanista skagendippiä – niissä kaikissa on uusi maku.

Näillä neljällä uudella reseptillä pärjäät simppelin ja moneen makuun sopivan kalapöydän valmistamisessa. Täydennä pöytää halutessasi vanhoilla, suosikkireseptiesi mukaan tehdyillä kaloilla tai kipaise kauppaan ja hanki lisäksi muutama kalaherkku valmiina.

Appelsiinigraavattu lohi

Joulun kalapöydän rakastetuin herkku lienee graavattu lohi. Tällä kertaa graavilohi saa uudenlaisen vivahteen, kun se maustetaan raikkaalla appelsiinilla ja pikantilla inkiväärillä. Tässä on täydellinen lisä kalapöytään!

Appelsiinigraavattua lohta, appelsiiniviipaleita ja timjamia valkoisella tarjoilulautasella. Vieressä appelsiiniviipaleita, timjamia ja haarukoita lautasten päällä.
Appelsiinigraavattua lohta, appelsiiniviipaleita ja timjamia valkoisella tarjoilulautasella. Vieressä appelsiiniviipaleita, timjamia ja haarukoita lautasten päällä.

Appelsiinigraavattu lohi

Rakastettu ranskalainen sipulisilli

Toinen joulupöydän klassikko on tietysti silli. Ranskalaisen sipulisillin makeahko ja hieman hapokas maku on peräisin marinoidusta punasipulista. Silli maustuu joulupöytään sopivaksi jopa vuorokaudessa.

Ranskalaista sipulisiliiä kolmessa lasipurkissa, joista yhdessä haarukka. Purkkien alla vaaleat lautaset. Pöydällä pippureita ja vaalea liina.
Ranskalaista sipulisiliiä kolmessa lasipurkissa, joista yhdessä haarukka. Purkkien alla vaaleat lautaset. Pöydällä pippureita ja vaalea liina.

Rakastettu ranskalainen sipulisilli

Valkosipuli-chiliravut

Helpot ja herkulliset, rapealla valkosipulilla sekä chilillä marinoidut katkaravut tuovat uutta aasialaista makua kalapöytään. Katkarapuresepti kannattaa muistaa myös uudenvuodenaaton juhlien suunnittelussa.

Valkosipuli-chilirapuja kulhossa korianterilla koristeltuna. Vieressä limeaiolia kulhossa, jossa lusikka.
Valkosipuli-chilirapuja kulhossa korianterilla koristeltuna. Vieressä limeaiolia kulhossa, jossa lusikka.

Valkosipuli-chiliravut

Vegaaninen skagen

Vegaaninen skagendippi on saanut ideansa hitiksi nousseessta mätidipistä. Vegaanille sopiva dippi valmistuu savustetusta porkkanavalmisteesta ja mätiä muistuttavasta merilevävalmisteesta. Tarjoa dippi paahdettujen leipätikkujen tai vaikka perunalastujen kanssa. Voit käyttää dippiä myös vegaanisten toast skageneiden valmistamiseen levittämällä sitä leivän päälle ja koristelemalla merilevävalmisteella sekä ruohosipulilla.

Lisää vinkkejä joulun kalapöytään