Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo ja monelle sopiva kalapöytä syntyy näiden neljän reseptin avulla

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 5.12.2023
|
Muokattu: 5.12.2023
Joulun kalapöytä vaatii vain muutaman täsmäherkun. Kokeile graavilohta, silliä, katkarapuja ja vegaanista skagendippiä – niissä kaikissa on uusi maku.

Näillä neljällä uudella reseptillä pärjäät simppelin ja moneen makuun sopivan kalapöydän valmistamisessa. Täydennä pöytää halutessasi vanhoilla, suosikkireseptiesi mukaan tehdyillä kaloilla tai kipaise kauppaan ja hanki lisäksi muutama kalaherkku valmiina.

Joulun kalapöydän rakastetuin herkku lienee graavattu lohi. Tällä kertaa graavilohi saa uudenlaisen vivahteen, kun se maustetaan raikkaalla appelsiinilla ja pikantilla inkiväärillä. Tässä on täydellinen lisä kalapöytään!

Toinen joulupöydän klassikko on tietysti silli. Ranskalaisen sipulisillin makeahko ja hieman hapokas maku on peräisin marinoidusta punasipulista. Silli maustuu joulupöytään sopivaksi jopa vuorokaudessa.

Helpot ja herkulliset, rapealla valkosipulilla sekä chilillä marinoidut katkaravut tuovat uutta aasialaista makua kalapöytään. Katkarapuresepti kannattaa muistaa myös uudenvuodenaaton juhlien suunnittelussa.

Vegaaninen skagendippi on saanut ideansa hitiksi nousseessta mätidipistä. Vegaanille sopiva dippi valmistuu savustetusta porkkanavalmisteesta ja mätiä muistuttavasta merilevävalmisteesta. Tarjoa dippi paahdettujen leipätikkujen tai vaikka perunalastujen kanssa. Voit käyttää dippiä myös vegaanisten toast skageneiden valmistamiseen levittämällä sitä leivän päälle ja koristelemalla merilevävalmisteella sekä ruohosipulilla.

Lisää vinkkejä joulun kalapöytään