Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ihanat uudet kakkuohjeet kesän juhliin – helpot ja näyttävät kakut kaikkiin tilaisuuksiin

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.5.2023
|
Muokattu: 5.9.2023
Kakkutarjoilu tiedossa äitienpäivänä, valmistujaispäivänä tai kesäjuhlissa? Näillä Yhteishyvän uusilla kakkuresepteillä leivot kahvipöydän kruunun kevään ja kesän juhliin.

Mansikka-mojitokakku

Tässä raikkaan minttuisessa mansikkakakussa on ainesta kesäjuhlien takuuhitiksi. Levykakku on loistava vieminen esimerkiksi mökkituliaiseksi, sillä sen voi koota vuokaan ja koristella vasta paikan päällä. Mintun lisäksi kakussa maistuvat mojito-cocktailista tutut lime ja ruokosokeri.

Pistaasi-brita

Britakakku on kesäklassikko, johon saadaan makua nyt pinnalla olevista pistaasipähkinöistä. Suolaiset ja paahdetut pistaasipähkinät soivat saumattomasti yhteen makeiden mansikoiden sekä marenkisen britakakun kanssa. Ne myös värjäävät marengin kauniin vihertäväksi.

Vegaaninen pavlova

Yhtä aikaa rapean ja sitkeän pavlovan valmistus vie aikaa useamman tunnin, mutta on vaivaton, sillä aika on lähes pelkästään sen kypsymisen ja kuivumisen odottelua. Tämä vegaaninen marenkikakku on täydellistä tarjottavaa kesäjuhliin, sillä sen täytteenä voi käyttää sesongin mukaisia marjoja ja hedelmiä.

Käärijätorttu

Hittidrinkki piña coladalta maistuva makea ja pirteä täyte on kääritty limellä raikastettuun kääretorttupohjaan. Valmis kääretorttu koristellaan vihreällä ja mustalla sokerimassalla Suomen euroviisuesityksen hengessä. Tämä torttu maistuu tietysti kilpailun jälkeenkin, vaikka sitten hillitymmällä koristelulla.

Lue lisää