Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Iso satsi ruokaa kerralla: näin uunijuureksista riittää usealle aterialle

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 8.2.2021
|
Muokattu: 7.9.2023
Helpota arjen ruokavalmisteluja ja tee kerralla iso satsi ruokaa. Kun paahdat reilun annoksen uunijuureksia, on jääkaapissa ainekset helppoon salaattiin tai kulhoruokaan, sosekeittoon, lisukkeeseen tai ruokaisaan tahnaan. Katso vinkit, joilla iso satsi uunijuureksia onnistuu helposti!

Muista nämä, kun teet ison satsin uunijuureksia

Ota tästä ensin talteen uunijuuresten perusresepti ja katso sitten vinkit alta.

1. Pilko tasakokoisiksi

Pilko juurekset samankokoisiksi paloiksi, niin ne kypsyvät samaan aikaan. Juurekset kypsyvät kaikki suunnilleen samassa ajassa, mutta jos haluat paahtaa samalla pellillä myös kasviksia, lisää ne mukaan myöhemmin.

2. Mausta reilusti

Maustamalla saat juureksiin makua. Kuivatut yrtit sopivat juuresten seuraan loistavasti. Kokeile esimerkiksi rosmariinia, timjamia, meiramia tai oreganoa. Mausteista kannattaa testata ainakin korianteria, juustokuminaa, savupaprikaa ja chiliä. Pyörittele juureksiin myös öljyä, suolaa ja mustapippuria.

3. Käytä kiertoilmaa kahdelle pellille

Jaa juurekset kahdelle pellille leivinpaperin päälle ja paista kiertoilma-asetuksella 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Kääntele kerran paistamisen aikana.

Säilytä uunijuurekset kannellisissa rasioissa tai astioissa jääkaapissa ja käytä 2–3 päivän sisällä.

Upota uunijuurekset näihin resepteihin

Uuni kuumana? Katso kaikki herkulliset uuniruoat!