Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hanhen rintafilee, yrttijuurekset ja omenakastike

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Tee juhlava loppusyksyn ateria hanhen rintafileestä ja yrteillä maustetuista kauden juureksista. Matalassa uuninlämmössä rintafileestä tulee herkullisen mehukasta ja pehmeää. Viimeistele ruoka kokojyväsinapilla ryyditetyllä omenakastikkeella.

Ainekset

2 kpl
(noin à 450 g) hanhen rintafileetä (kotimainen, pakaste)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Yrttijuurekset

500 g
keltajuuria
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
palsternakka
1 kpl
sipuli (esim. Pink Rosanna)
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4
ruukkua timjamia tai ½ ruukkua salviaa

Omenakastike

1 kpl
omena (esim. Honey Crunch)
1 rkl
timjamia tai 2 rkl salviaa hienonnettuna
1/2 dl
hanhenrasvaa (paistosta)
2 dl
vettä
150 g
(1 prk) ranskankermaa 18 %
1 rkl
kokojyväsinappia
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata hanhen rintafileitä pakkauksessaan jääkaapissa noin vuorokausi tai kylmään veteen upotettuna muutama tunti. Ota fileet huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä.

2 kpl
(noin à 450 g) hanhen rintafileetä (kotimainen, pakaste)
2

Pese ja kuori keltajuuret, porkkanat ja palsternakka. Halkaise keltajuuret ja palsternakka. Leikkaa juureksista vajaan 1 cm:n viipaleita. Kuori ja lohko sipuli. Levitä juurekset leivinpaperille uunipellille. Mausta öljyllä, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Asettele timjaminoksa tai salvianlehti kullekin keltajuuri- ja palsternakkaviipaleelle ja käännä yrttipuoli leivinpaperia vasten, etteivät yrtit pala uunissa. Jätä pellille tilaa hanhen rintafileille.

1/4
ruukkua timjamia tai ½ ruukkua salviaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
sipuli (esim. Pink Rosanna)
1 kpl
palsternakka
2 kpl
porkkanaa
500 g
keltajuuria
3

Pyyhi rintafileet talouspaperilla. Leikkaa fileiden nahkapuolelle tiheitä ohuita ristiviiltoja. Laita fileet kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin. Paista melko korkealla lämmöllä, jotta ylimääräinen rasva sulaa pois ja pinta ruskistuu. Käännä ja paista toinenkin puoli kauniin ruskeaksi. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Säästä sulanut rasva.

1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Siirrä fileet pellille juuresten viereen. Työnnä paistolämpömittari toisen fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 30–50 minuuttia, kunnes sisälämpö on 55–60 astetta. 55-asteisena liha on vielä melko punaista, kuitenkin jo herkullisen pehmeää. 60-asteisena kypsempää, vielä edelleen mehevää. Jos haluat valmistaa lihan edellä mainitun perinteisen tavan sijaan täysin kypsäksi (Ruokaviraston suositus siipikarjan lihalle), jatka tällöin kypsennystä vähintään 75 asteen sisälämpötilaan. Ota fileet uunista ja anna vetäytyä folion alla lämpimässä paikassa juuresten loppukypsennyksen ajan. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja paista juureksia vielä 15–20 minuuttia.

5

Huuhtele ja kuori omena. Poista siemenkota ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Hienonna timjami tai salvia. Kuumenna rintafileiden paistorasva pienessä teräskattilassa. Lisää omenat ja yrtti. Kuullota hetki käännellen. Lisää vesi ja suola ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Soseuta varovasti sauvasekoittimella. Siivilöi kastike ja kaada takaisin kattilaan. Lisää ranskankerma, sinappi ja suola ja kuumenna sekoittaen. Älä keitä.

1/2 tl
suolaa
1 rkl
kokojyväsinappia
150 g
(1 prk) ranskankermaa 18 %
2 dl
vettä
1/2 dl
hanhenrasvaa (paistosta)
1 rkl
timjamia tai 2 rkl salviaa hienonnettuna
1 kpl
omena (esim. Honey Crunch)
6

Leikkaa rintafileet poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa juuresten ja kastikkeen kanssa. Koristele yrtillä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 18.11.2020
|
Muokattu: 28.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

350

1463

17,3 g

6,5 g

21,5 g

19,5 g

5,8 g

24,0 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl mustapippuria rouhittuna,

0,5 tl mustapippuria rouhittuna,

ruukkua timjamia tai ½ ruukkua salviaa,

1 rkl timjamia tai 2 rkl salviaa hienonnettuna,

0,5 dl hanhenrasvaa (paistosta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli