Uunijuurekset | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Uunijuurekset

Uunijuurekset

timer-icon15 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunissa paahdetut kasvikset ovat värikäs lisä lautaselle! Perinteiset uunijuurekset valmistuvat helposti ja saavat uutta hehkua keltajuurista. Uunikasvikset maistuvat lihan, kalan tai kasvisruokien kanssa.

Ainekset

500 g
(1 ps) keltajuuria
300 g
perunaa
250 g
porkkanaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
rosmariinia tai timjamia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese juurekset. Kuori ja lohko keltajuuret. Lohko perunat kuorineen. Kuori ja paloittele porkkanat.

500 g
(1 ps) keltajuuria
300 g
perunaa
250 g
porkkanaa
2

Laita kasvikset suureen kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Kääntele sekaisin. Levitä juurekset yhteen kerrokseen leivinpaperille pellille.

2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
rosmariinia tai timjamia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25−30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kääntele kerran paistamisen aikana.

Vinkki: Hyödynnä satokauden raaka-aineita. Varaa neljälle ruokailijalle noin kilo kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, lanttua, sipulia tai valkosipulia.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.10.2020
Muokattu: 21.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

747

179

7,5 g

0,5 g

22,3 g

12,3 g

5,8 g

3,0 g

1,0 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli