Pese juurekset. Kuori ja lohko keltajuuret. Lohko perunat kuorineen. Kuori ja paloittele porkkanat.
Laita kasvikset suureen kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Kääntele sekaisin. Levitä juurekset yhteen kerrokseen leivinpaperille pellille.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25−30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kääntele kerran paistamisen aikana.
Vinkki: Hyödynnä satokauden raaka-aineita. Varaa neljälle ruokailijalle noin kilo kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, lanttua, sipulia tai valkosipulia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
747
179
7,5 g
0,5 g
22,3 g
12,3 g
5,8 g
3,0 g
1,0 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli