Uunijuurekset

arvosana4/5

(12)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Uunissa paahdetut juurekset ovat värikäs lisä lautaselle! Helpot uunijuurekset saavat uutta hehkua keltajuurista. Kokeile reseptiä myös omilla lempijuureksillasi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 ps) keltajuuria
300 gperunaa
250 gporkkanaa
2 rklrypsiöljyä
1 rklrosmariinia
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese juurekset. Kuori ja lohko keltajuuret. Lohko perunat kuorineen. Kuori ja paloittele porkkanat.

    MääräAinesosa
    500 g(1 ps) keltajuuria
    300 gperunaa
    250 gporkkanaa
  2. 2

    Laita kasvikset suureen kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Kääntele sekaisin. Levitä juurekset yhteen kerrokseen leivinpaperille pellille.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1 rklrosmariinia
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25−30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kääntele kerran paistamisen aikana.

Vinkki: Hyödynnä satokauden raaka-aineita. Varaa neljälle ruokailijalle noin kilo kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, lanttua, sipulia tai valkosipulia. Kokeile myös timjamia rosmariinin sijaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.10.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä