Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Järjestä englantilainen teehetki – katso reseptit skonsseihin ja kolmioleipiin

Teksti:
Katarina Boijer
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 3.2.2017
|
Muokattu: 27.4.2023
Jos perinteinen brittiläinen teehetki kiinnostaa, ota tästä faktat haltuusi. Nappaa myös reseptit, joilla tuot teehetken tunnelman omaan kotiisi.

Britit rakastavat perinteistä kello viiden teetään. Jo kuningatar Victoria oli suureellisten teekutsujen ystävä, joten palatsissa kestittiin jopa kahtasataa vierasta kerralla. Lontoossa oli myös tapana kävellä rauhaisasti Hyde Parkissa ennen iltapäiväteetä.

Teen kanssa syödään muun muassa skonsseja hillon kera ja kerrosleipiä. Pienten leipien välissä on useimmiten kanaa, kinkkua sinapilla, kananmunaa, kurkkua mintulla, lohta kermajuustolla tai cheddar-juustoa intialaisen hillokkeen chutneyn kera.

Teen kanssa syödään skonsseja hillon kera ja kerrosleipiä.

Etiketti ei ole valtavan muodollinen, mutta teelusikkaa ei saa kilistellä kupissa vimmaisasti, vaan kaksi kertaa kello kuudesta kahteentoista. Lusikkaa ei saa myöskään jättää kuppiin. Etikettivirhe on sojottava pikkusormi, teen äänekäs ryystäminen ja kakkupalan uittaminen teekupissa.

Teehuoneita on joka lähtöön. Vain hienoimpiin luksuspaikkoihin on pukukoodi, mutta varma valinta on aina smart casual -asu. Monet teehuoneet sijaitsevat hotellien yhteydessä, joten tarjoilijat ja teemestarit ovat tottuneita avustamaan turisteja.

Perinteisen iltapäiväteen lisäksi voi herkutella jännistävästikin. Lontoosta löytyy esimerkiksi marokkolaista iltapäiväteetä, sushia, suklainen teehetki, raavaille miehille suunnattu lihaisa versio ja kaksikerroksisessa bussissa oleva vintage-kattaus.

Iltapäiväteen hinnat vaihtelevat suuresti. Täältä löydät tarjouksia ja hintatiedot vaikka kaupunginosan mukaan.

Katso reseptit englantilaiseen teehetkeen