Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kannusta Suomi voittoon näiden eväiden avulla – 5 x maukkaat tacot

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.4.2024
|
Muokattu: 8.4.2024
Kun kaverit kokoontuvat kisakatsomoon, on kiva kattaa tarjolle jotain takuuvarmasti kaikille maistuvaa: pino tacokuoria ja kulhoja täynnä herkullisia täytteitä. Voit tehdä etukäteisvalmistelut hyvissä ajoin – ja kun showtime koittaa, saa nauttia!

1. Kalatacot

Herkullisten kalatacojen kasvishöysteet ja kermaviilikastike kannattaa tehdä etukäteen jääkaappiin. Pistä kala uuniin vähän ennen h-hetkeä. Runsastäytteiset kalatacot sopivat syötäviksi rapeista tacokuorista.

2. Shanghai-tacot

Jos et vielä ole maistanut ruokailmiöksi nousseita Shanghai-tacoja, tee se nyt. Ihastusta keränneen makumaailman takaa yhdistelmä paneroitua kanaa, hoisin-jogurttikastiketta ja kasviksia. Tortillaletut voi tehdä itse tai ostaa valmiina kaupasta.

3. Raputacot

Raputacot ovat todellista pikaruokaa, mutta lopputulos sekä näyttää että maistuu hyvältä. Chilikatkarapujen ja hedelmäsalsan maut täydentävät toisiaan, ja koristeluun voi käyttää korianteria ja fetajuustomurua.

4. Falafel-tacot

Näitä tacoja voi kutsua todellisiksi Suomi-tacoiksi – tämä menu jos mikä enteilee Suomen voittoa! Tacona toimii rieska ja täytteenä kotimaiset härkäpapufalafelit, hernemole ja pikapikkelöidyt porkkanat.

5. Kanatacot

Kanatacot guacamolella toimii aina! Lisää makua saat pinaatista ja punasipulista. Halukkaat voivat lisämaustaa omat taconsa myös korianterilla ja chilillä. Nämä tacot maistuvat esimerkiksi pieniltä, pehmeiltä tortillalevyiltä.

Katso lisää kisakatsomon eväitä