Kanatacot
30 min

Nappaa talteen!
Tarjoa tortillat meksikolaisittain pehmeinä tacoina. Lado täytteeksi kananfileetä ja perinteistä haarukalla murskattua guacamolea sekä chiliä ja sipulia maun mukaan. Kanatacot syntyvät alle puolessa tunnissa isommallekin porukalle.
| 8 kpl | (pientä) tortillaa |
| 300 g | (1 rs) kanan fileesuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | juustokuminaa eli jeeraa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | chili |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punasipuli (pieni) |
| 80 g | (1 ps) (baby)pinaattia |
| Guacamole | |
|---|---|
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 kpl | lime |
| 1/2 kpl | (ruukkua) korianteria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Tee ensin guacamole. Poista avokadoista kuori ja kivet. Laita hedelmäliha kulhoon ja purista limen mehu joukkoon. Murskaa avokadot haarukalla. Hienonna korianteri ja sekoita se avokadomurskan joukkoon. Mausta guacamole suolalla ja pippurilla.
- 2.
Kypsennä fileesuikaleet öljyssä paistinpannulla, 5-8 minuuttia. Lisää mausteet. Huuhtele ja viipaloi chili (poista siemenet halutessasi). Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Lisää chilit ja valkosipulit broileripaistokseen.
- 3.
Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele pinaatti.
- 4.
Lämmitä tortillat esimerkiksi mikrossa. Levitä tortilloille guacamolea, kanapaistosta, punasipulia ja pinaattia. Halutessasi mausta vielä viipaloidulla chilillä ja korianterilla.
Kanatacot
Tarjoa tortillat meksikolaisittain pehmeinä tacoina. Lado täytteeksi kananfileetä ja perinteistä haarukalla murskattua guacamolea sekä chiliä ja sipulia maun mukaan. Kanatacot syntyvät alle puolessa tunnissa isommallekin porukalle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | (pientä) tortillaa |
| 300 g | (1 rs) kanan fileesuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | juustokuminaa eli jeeraa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | chili |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punasipuli (pieni) |
| 80 g | (1 ps) (baby)pinaattia |
Guacamole | |
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 kpl | lime |
| 1/2 kpl | (ruukkua) korianteria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Tee ensin guacamole. Poista avokadoista kuori ja kivet. Laita hedelmäliha kulhoon ja purista limen mehu joukkoon. Murskaa avokadot haarukalla. Hienonna korianteri ja sekoita se avokadomurskan joukkoon. Mausta guacamole suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 2 kpl avokadoa 1 kpl lime 1/2 kpl (ruukkua) korianteria 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Kypsennä fileesuikaleet öljyssä paistinpannulla, 5-8 minuuttia. Lisää mausteet. Huuhtele ja viipaloi chili (poista siemenet halutessasi). Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Lisää chilit ja valkosipulit broileripaistokseen.
Määrä Ainesosa 300 g (1 rs) kanan fileesuikaleita 1 rkl rypsiöljyä 1 tl oreganoa 1 tl suolaa 1 tl juustokuminaa eli jeeraa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 kpl chili 2 kpl valkosipulinkynttä - 3
Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele pinaatti.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli (pieni) 80 g (1 ps) (baby)pinaattia - 4
Lämmitä tortillat esimerkiksi mikrossa. Levitä tortilloille guacamolea, kanapaistosta, punasipulia ja pinaattia. Halutessasi mausta vielä viipaloidulla chilillä ja korianterilla.
Määrä Ainesosa 8 kpl (pientä) tortillaa
Ravintosisältö
240
Energiaa kcal
1003
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,8 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
13,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
240
Energiaa kcal
1003
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,8 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
13,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 8 kpl (pientä) tortillaa, 1 tl juustokuminaa eli jeeraa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























