Tässä ovat parhaat sillireseptit joulun kalapöytään. Jos pidät perinteisistä mauista, valitse varman päälle useimpien suosikeista joko sinappisilli, ranskalainen sipulisilli tai smetanasilli. Uusia tuulia kalatarjoiluun saat wasabi-, glögi- tai mustaherukkasillillä. Joulupöytään sopii myös sillistä tehty perinteinen salaatti, omenan ja kananmunan höystämä sillikaviaari.
Ranskalaisen sipulisillin makeahko ja hieman hapokas maku tulee marinoidusta punasipulista. Silli valmistuu herkullisen meheväksi vuorokaudessa.
Onko sinappisilli sinunkin suosikkisi? Mausta silli sinapilla jo tarjoamista edellisenä päivänä, sillä sen maku tekeytyy parhaimmilleen vuorokauden maustumisen aikana.
Smetana ja silli ovat klassinen ja lempeä makupari joulun kalapöytään. Nahattomista ja ruodottomista matjessillifileistä on helppo valmistaa silliherkkuja.
Lado sillipalat mustaherukoiden, punasipulin ja mausteiden kanssa purkkiin ja nauti joulun parhaasta silliherkusta jo seuraavana päivänä.
Glögi maustaa sillin ihanan jouluiseksi. Sillin makuun vaikuttaa se, millaisen glögin valitset liemeen. Jos käytät glögitiivistettä, laimenna se juoman vahvuiseksi ennen liemen keittämistä.
Matjessilli saa uutta potkua wasabista. Mausta ranskankerma wasabitahnalla ja sipulilla, ja tee siitä mukavasti tulinen kastike sillille.
Tee sillistä jouluinen salaatti! Raikasta se omenalla ja koristele klassisesti kananmunalla, maustekurkulla, kapriksilla ja yrteillä. Tarjoa lisäksi tummaa leipää tai keitettyjä perunoita.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.