Mutkattomin silliateria syntyy, kun naksautat auki sillipurkin ja nostat pöytään kattilallisen keitettyjä varhaisperunoita voin, ruisleivän ja tillisilpun kera. Sillien kanssa sopivat myös keitetyt kananmunat, omena, retiisi ja etikkapunajuuri sekä hapankermapohjaiset kastikkeet.
Sillitahnoista ja -kaviaareista teet maistuvia pikkupaloja lusikoimalla seosta pienille leiville. Voileipäkakkuunkin sopii sillitäyte. Sillijäädyke maistuu vaikka alkupalana.
Silli sopii myös pannulle. Kun sivelet paistetun matjessillifileen ruskistetulla voilla ja ripotat päälle kevätsipulia, sillifanin pikaruoka on valmis. Liota kalaa ensin pari tuntia kylmässä vedessä suolaisuuden vähentämiseksi. Liotetut fileet voi paistaa myös leivitettyinä tai valmistaa grillissä folionyyteissä. Lado mukaan perunaa, porkkanaa, fenkolia, sipulia ja tilliä sekä nokare tuorejuustoa.
Kun sivelet paistetun matjessillifileen ruskistetulla voilla ja ripotat päälle kevätsipulia, sillifanin pikaruoka on valmis.
Sillströminpihveissä hienonnetun sillin joukkoon raastetaan punajuurta ja kypsää perunaa. Janssonin kiusauskin onnistuu sillifileestä.
Amsterdamista tulee sillihodari! Siellä katukuvaa täplittävät sillikioskit, joissa myydään marinoitua, paistettua ja savustettua silliä. Useimmiten silli tarjotaan sämpylän välissä sipulin, suolakurkun ja majoneesin kera. Hauska idea kesävälipalaksi.