Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kolme uutta makuparia parsalle – testaa näitä!

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Laura Riihelä, SOK
Julkaistu: 6.4.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Parsa on perinteisesti syöty hollandaisekastikkeen kanssa. Kokeile vaihteeksi uusia yhdistelmiä ja maista näitä makupareja.

Kuori nippu (500 g) vihreää tankoparsaa ja poista puumainen tyvi. Valitse parsalle kaverit ja valmista 225-asteisessa uunissa alla olevien vinkkien mukaan.

1. Ilmakuivattua kinkkua ja keitetty kananmuna

  1. Kiepauta kuorittujen parsojen ympärille puolikas viipale ilmakuivattua kinkkua.
  2. Pirskottele päälle öljyä ja mustapippuria.
  3. Paahda uunissa noin 12 minuuttia.
  4. Tarjoa 3–4 minuutin munien ja salaatin kera.

2. Fetajuusto ja pistaasipähkinä

  1. Pyöräytä parsat tilkassa öljyä ja mausta mustapippurilla.
  2. Paahda uunissa 6 minuuttia.
  3. Lisää päälle murennettua fetajuustoa ja rouhittuja pistaasipähkinöitä. Paista vielä 4–5 minuuttia.
  4. Viimeistele mintulla.

3. Jättikatkaravunpyrstöjä ja sitruunaa

  1. Laita öljytyt parsat ja viipaloitu sitruuna pellille. Mausta suolalla.
  2. Paista 6 minuuttia.
  3. Pyöräytä kypsät, sulatetut ja valutetut jättikatkaravunpyrstöt (200 g) valkosipulilla maustetussa öljyssä.
  4. Lisää ravut pellille. Paista 4 minuuttia.
  5. Viimeistele persiljalla.

Poimi maukkaimmat parsareseptit