Kuori nippu (500 g) vihreää tankoparsaa ja poista puumainen tyvi. Valitse parsalle kaverit ja valmista 225-asteisessa uunissa alla olevien vinkkien mukaan.
Kolme uutta makuparia parsalle – testaa näitä!
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Laura Riihelä, SOK
Julkaistu: 9.10.2018
|Muokattu: 30.1.2025
Parsa on perinteisesti syöty hollandaisekastikkeen kanssa. Kokeile vaihteeksi uusia yhdistelmiä ja maista näitä makupareja.
1. Ilmakuivattua kinkkua ja keitetty kananmuna
- Kiepauta kuorittujen parsojen ympärille puolikas viipale ilmakuivattua kinkkua.
- Pirskottele päälle öljyä ja mustapippuria.
- Paahda uunissa noin 12 minuuttia.
- Tarjoa 3–4 minuutin munien ja salaatin kera.
2. Fetajuusto ja pistaasipähkinä
- Pyöräytä parsat tilkassa öljyä ja mausta mustapippurilla.
- Paahda uunissa 6 minuuttia.
- Lisää päälle murennettua fetajuustoa ja rouhittuja pistaasipähkinöitä. Paista vielä 4–5 minuuttia.
- Viimeistele mintulla.
3. Jättikatkaravunpyrstöjä ja sitruunaa
- Laita öljytyt parsat ja viipaloitu sitruuna pellille. Mausta suolalla.
- Paista 6 minuuttia.
- Pyöräytä kypsät, sulatetut ja valutetut jättikatkaravunpyrstöt (200 g) valkosipulilla maustetussa öljyssä.
- Lisää ravut pellille. Paista 4 minuuttia.
- Viimeistele persiljalla.