Muffinitaikinoissa ja vastaavissa, joihin tulee useampi kananmuna, yhden munan voi korvata ½ dl:lla hedelmäsosetta, esimerkiksi omena-, päärynä, tai aprikoosisoseella. Myös 50 g pehmeää tofua (ns. silkentofua) korvaa yhden kananmunan esimerkiksi kahvikakuissa.
Usean munan taikinoissa, kuten esimerkiksi kuivakakkutaikinoissa, osan vehnäjauhoista voi korvata tärkkelysjauhoilla (peruna- tai maissitärkkelyksellä). Tärkkelysjauhot kiinteyttävät ja kuohkeuttavat taikinaa, ja niitä käytetään ½ dl yhtä munaa kohden.
Myös maapähkinävoi ja -tahna kiinteyttävät kuivakakkujen, keksien ja muffinien rakennetta. Niitä käytetään ½ dl korvaamaan yhtä munaa.
Jos käytössä on ternimaitoa, siitä valmistuu erinomaisia pannukakkuja, vohveleita ja lettuja, jolloin taikina ei tarvitse munia tai niiden korvaajia lainkaan.