Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marraskuu oli uuniruokien kuukausi – katso 3 hittireseptiä ja loppukuun yllättäjä!

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen, Laura Riihelä
Julkaistu: 1.12.2020
|
Muokattu: 5.9.2023
Marraskuussa uunit kuumenivat ympäri Suomea, kun Yhteishyvän lukijat hakivat lämmittäviä ja helppoja ruokia arkeen. Nämä uuniruoat keikkuivat suosituimpien reseptien listalla koko kuukauden. Oletko jo kokeillut?

1. Kouluruokaklassikko hurmasi: Palermon kanapasta uunissa

Kouluruokakilpailun vuosituhannen vaihteessa voittanut kanapasta pelastaa arki-illan helppoudellaan. Kerman, juuston ja curryn lempeä yhdistelmä on koko perheen makuun. Tätä teet taatusti toistekin!

2. Helppo jauhelihapeltipiirakka sai uunit kuumaksi

Pellillinen piirakkaa toimii aina. Tämän mehevän peltipiirakan jauhelihatäyte saa lisämakua herkkusienistä, paprikasta ja oreganosta. Melkein kuin pizzaa söisi!

3. Vartissa valmis kinkku-uunimunakas kiinnosti

Uunimunakas pelastaa ne päivät, joina jääkaapissa ei tunnu olevan jäljellä kuin tähteitä. Tällä reseptillä loihdit kananmunista, kinkusta, juustosta ja tilkasta kermaa täyttävän aterian, joka on pöydässä vartissa. Aikamoinen arjen taikatemppu!

+ Loppukuun suosikki: uuniriisipuuro avasi joulupuurokauden

Marraskuun lopussa ajatukset kääntyivät selvästi jouluun, sillä moni löysi tiensä uuniriisipuuron reseptin äärelle. Kattilassa keitettyä riisipuuroa vaivattomampi uuniversio vaatii vain neljä raaka-ainetta, lempeän lämpötilan ja puolitoista tuntia aikaa.

Älä käristä! Myös nämä arjen luottoreseptit valmistuvat uunissa