Mitä grillataan juhannuksena? Näillä resepteillä saat uutta makua suosikkiaineksiin
Juhannuksena laitetaan grilli kuumaksi! Poimi talteen reseptit, joilla teet kanasta, possusta ja lohesta grilli-illan herkullisia päätähtiä. Muista myös maissi ja satokauden nektariinit – nekin rakastavat grillin lämpöä!


Keskikesän juhlan syötävät valmistuvat tietenkin grillissä. Valitsitpa grillattavaksi lihaa tai kalaa, on ennakointi kaiken a ja o. Kun laitat grillattavat marinoitumaan hyvissä ajoin, ne ehtivät maustumaan ja mureutumaan ennen kypsennystä. Jos haluat huippuhyvää juhannusruokaa vain vartissa, grillaa maissia ja nektariinia.
Kanavartaita kahdella tapaa
Monelle maistuvia kanavartaita on helppo varioida erilaisiin makumaailmoihin. Pujota varrastikkuihin kanapalojen kaveriksi makeaa ananasta ja vihreää paprikaa tai tee vartaista aasialaishenkiset tarjoamalla niiden kanssa pähkinäistä sataykastiketta.
Possunfilee grillissä
Kokonaisena grillatusta porsaan sisäfileestä valmistuu kätevästi pääruoka neljälle hengelle. Mehevän lopputuloksen saat, kun käytät kypsennyksessä apuna grillilämpömittaria.
Lohta aasialaisella twistillä
Annospaloina grillattu lohi saa herkullisen aromin makeantulisesta marinadista. Tarjoa lohen parina nopeasti valmistuvaa kastiketta, jossa maistuu chili, inkivääri, lime ja korianteri.
Helposti herkullisemmat maissit
Grillatuista maisseista tulee entistä herkullisempia, kun ne viimeistellään persiljalla ja valkosipulilla maustetulla voisulalla. Kokeile rohkeasti myös muita yrttejä!
Suussa sulavat nektariinit
Kääräise folionyytin sisään lohkottuja nektariineja, kanelia, voita ja sokeria, ja anna grillin tehdä taikojaan. Kinuskisessa liemessä pehmenneet nektariinit ovat täydellinen jälkiruoka yhdessä vaahdotetun ranskankerman kanssa.