Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mitä grillataan juhannuksena? Näillä resepteillä saat uutta makua suosikkiaineksiin

Juhannuksena laitetaan grilli kuumaksi! Poimi talteen reseptit, joilla teet kanasta, possusta ja lohesta grilli-illan herkullisia päätähtiä. Muista myös maissi ja satokauden nektariinit – nekin rakastavat grillin lämpöä!

Grillatut kanavartaat ja satay-kastike
Grillatut kanavartaat ja satay-kastike
Teksti: Outi Vartiainen
Kuvat: Reetta Pasanen
17.6.2025 | Päivitetty 17.6.2025

Keskikesän juhlan syötävät valmistuvat tietenkin grillissä. Valitsitpa grillattavaksi lihaa tai kalaa, on ennakointi kaiken a ja o. Kun laitat grillattavat marinoitumaan hyvissä ajoin, ne ehtivät maustumaan ja mureutumaan ennen kypsennystä. Jos haluat huippuhyvää juhannusruokaa vain vartissa, grillaa maissia ja nektariinia.

Kanavartaita kahdella tapaa

Monelle maistuvia kanavartaita on helppo varioida erilaisiin makumaailmoihin. Pujota varrastikkuihin kanapalojen kaveriksi makeaa ananasta ja vihreää paprikaa tai tee vartaista aasialaishenkiset tarjoamalla niiden kanssa pähkinäistä sataykastiketta.

Possunfilee grillissä

Kokonaisena grillatusta porsaan sisäfileestä valmistuu kätevästi pääruoka neljälle hengelle. Mehevän lopputuloksen saat, kun käytät kypsennyksessä apuna grillilämpömittaria.

Lohta aasialaisella twistillä

Annospaloina grillattu lohi saa herkullisen aromin makeantulisesta marinadista. Tarjoa lohen parina nopeasti valmistuvaa kastiketta, jossa maistuu chili, inkivääri, lime ja korianteri.

Helposti herkullisemmat maissit

Grillatuista maisseista tulee entistä herkullisempia, kun ne viimeistellään persiljalla ja valkosipulilla maustetulla voisulalla. Kokeile rohkeasti myös muita yrttejä!

Suussa sulavat nektariinit

Kääräise folionyytin sisään lohkottuja nektariineja, kanelia, voita ja sokeria, ja anna grillin tehdä taikojaan. Kinuskisessa liemessä pehmenneet nektariinit ovat täydellinen jälkiruoka yhdessä vaahdotetun ranskankerman kanssa.

Lisää ideoita grillaukseen