Grillattu lohi ja makea chilikastike
Ainekset
Valmistus
Leikkaa lohifilee neljään palaan. Älä poista nahkaa.
Tee marinadi. Pese ja kuivaa lime. Raasta puolikkaan limen kuori kastiketta varten ja siirrä kuoriraaste hetkeksi sivuun. Purista puolikkaasta limestä mehu. Sekoita marinadin aineet keskenään. Siirrä kalapalat laakeaan kulhoon ja kaada marinadi päälle. Pyörittele kalat marinadissa ja anna maustua jääkaapissa noin tunti.
Valmista kastike. Purista puolikkaan limen mehu. Raasta inkivääri (noin 2 tl). Hienonna korianteri. Mittaa pieneen kulhoon chilikastike ja sekoita siihen kaikki ainekset.
Laita lohipalat grilliin nahkapuoli alaspäin ja grillaa niitä noin 5 minuuttia. Sivele kalapalojen pintaa lopulla marinadilla muutaman kerran kypsymisen aikana. Käännä kalapalat ja grillaa myös nahattomalta puolelta muutama minuutti. Huomaa, että kypsymisaika vaihtelee lohipalan paksuuden ja grillin kuumuuden mukaan. Lohi on sopivan kypsää, kun sen väri muuttuu vaaleanpunaiseksi ja kala lohkeaa helposti.
Tarjoa grillattu lohi kastikkeen ja esimerkiksi grillattujen kasvisten ja uusien perunoiden kanssa.
Voit kypsentää kalapalat myös uunissa grillivastuksen alla noin 10–15 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
350
1467
20,0 g
3,0 g
15,3 g
13,3 g
0,8 g
26,3 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl suolaa,
2 cm pala inkivääriä,
2 tl limenkuoriraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli