Grillattu lohi ja makea chilikastike
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Grillattu lohi marinoidaan ennen grillausta, jolloin loheen tulee herkullinen, makeantulinen maku. Tee helppo aasialaistyylinen kastike valmiiksi ennen grillausta.
| 600 g | nahallista kirjolohifileetä |
| Marinadi | |
|---|---|
| 1/2 kpl | limeä |
| 1/4 dl | soijakastiketta |
| 1/4 dl | rypsiöljyä |
| 1/4 dl | makeaa chilikastiketta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Kastike | |
| 1/2 kpl | limeä |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1 dl | makeaa chilikastiketta |
| 2 tl | limenkuoriraastetta |
- 1.
Leikkaa lohifilee neljään palaan. Älä poista nahkaa.
- 2.
Tee marinadi. Pese ja kuivaa lime. Raasta puolikkaan limen kuori kastiketta varten ja siirrä kuoriraaste hetkeksi sivuun. Purista puolikkaasta limestä mehu. Sekoita marinadin aineet keskenään. Siirrä kalapalat laakeaan kulhoon ja kaada marinadi päälle. Pyörittele kalat marinadissa ja anna maustua jääkaapissa noin tunti.
- 3.
Valmista kastike. Purista puolikkaan limen mehu. Raasta inkivääri (noin 2 tl). Hienonna korianteri. Mittaa pieneen kulhoon chilikastike ja sekoita siihen kaikki ainekset.
- 4.
Laita lohipalat grilliin nahkapuoli alaspäin ja grillaa niitä noin 5 minuuttia. Sivele kalapalojen pintaa lopulla marinadilla muutaman kerran kypsymisen aikana. Käännä kalapalat ja grillaa myös nahattomalta puolelta muutama minuutti. Huomaa, että kypsymisaika vaihtelee lohipalan paksuuden ja grillin kuumuuden mukaan. Lohi on sopivan kypsää, kun sen väri muuttuu vaaleanpunaiseksi ja kala lohkeaa helposti.
- 5.
Tarjoa grillattu lohi kastikkeen ja esimerkiksi grillattujen kasvisten ja uusien perunoiden kanssa.
Grillattu lohi ja makea chilikastike
Grillattu lohi marinoidaan ennen grillausta, jolloin loheen tulee herkullinen, makeantulinen maku. Tee helppo aasialaistyylinen kastike valmiiksi ennen grillausta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | nahallista kirjolohifileetä |
Marinadi | |
| 1/2 kpl | limeä |
| 1/4 dl | soijakastiketta |
| 1/4 dl | rypsiöljyä |
| 1/4 dl | makeaa chilikastiketta |
| 1/2 tl | suolaa |
Kastike | |
| 1/2 kpl | limeä |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1 dl | makeaa chilikastiketta |
| 2 tl | limenkuoriraastetta |
Valmistus
- 1
Leikkaa lohifilee neljään palaan. Älä poista nahkaa.
Määrä Ainesosa 600 g nahallista kirjolohifileetä - 2
Tee marinadi. Pese ja kuivaa lime. Raasta puolikkaan limen kuori kastiketta varten ja siirrä kuoriraaste hetkeksi sivuun. Purista puolikkaasta limestä mehu. Sekoita marinadin aineet keskenään. Siirrä kalapalat laakeaan kulhoon ja kaada marinadi päälle. Pyörittele kalat marinadissa ja anna maustua jääkaapissa noin tunti.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl limeä 1/4 dl soijakastiketta 1/4 dl rypsiöljyä 1/4 dl makeaa chilikastiketta 1/2 tl suolaa - 3
Valmista kastike. Purista puolikkaan limen mehu. Raasta inkivääri (noin 2 tl). Hienonna korianteri. Mittaa pieneen kulhoon chilikastike ja sekoita siihen kaikki ainekset.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl limeä 2 cm pala inkivääriä 1 kpl ruukku korianteria 1 dl makeaa chilikastiketta 2 tl limenkuoriraastetta - 4
Laita lohipalat grilliin nahkapuoli alaspäin ja grillaa niitä noin 5 minuuttia. Sivele kalapalojen pintaa lopulla marinadilla muutaman kerran kypsymisen aikana. Käännä kalapalat ja grillaa myös nahattomalta puolelta muutama minuutti. Huomaa, että kypsymisaika vaihtelee lohipalan paksuuden ja grillin kuumuuden mukaan. Lohi on sopivan kypsää, kun sen väri muuttuu vaaleanpunaiseksi ja kala lohkeaa helposti.
- 5
Tarjoa grillattu lohi kastikkeen ja esimerkiksi grillattujen kasvisten ja uusien perunoiden kanssa.
Voit kypsentää kalapalat myös uunissa grillivastuksen alla noin 10–15 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Ravintosisältö
350
Energiaa kcal
1467
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,3 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
26,3 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
350
Energiaa kcal
1467
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,3 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
26,3 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl suolaa, 2 cm pala inkivääriä, 2 tl limenkuoriraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























