Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattu lohi ja makea chilikastike

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Grillattu lohi marinoidaan ennen grillausta, jolloin loheen tulee herkullinen, makeantulinen maku. Tee helppo aasialaistyylinen kastike valmiiksi ennen grillausta.

Ainekset

600 g
nahallista kirjolohifileetä

Marinadi

1/2 kpl
limeä
1/4 dl
soijakastiketta
1/4 dl
rypsiöljyä
1/4 dl
makeaa chilikastiketta
1/2 tl
suolaa

Kastike

1/2 kpl
limeä
2 cm
pala inkivääriä
1 kpl
ruukku korianteria
1 dl
makeaa chilikastiketta
2 tl
limenkuoriraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa lohifilee neljään palaan. Älä poista nahkaa.

600 g
nahallista kirjolohifileetä
2

Tee marinadi. Pese ja kuivaa lime. Raasta puolikkaan limen kuori kastiketta varten ja siirrä kuoriraaste hetkeksi sivuun. Purista puolikkaasta limestä mehu. Sekoita marinadin aineet keskenään. Siirrä kalapalat laakeaan kulhoon ja kaada marinadi päälle. Pyörittele kalat marinadissa ja anna maustua jääkaapissa noin tunti.

1/2 kpl
limeä
1/4 dl
soijakastiketta
1/4 dl
rypsiöljyä
1/4 dl
makeaa chilikastiketta
1/2 tl
suolaa
3

Valmista kastike. Purista puolikkaan limen mehu. Raasta inkivääri (noin 2 tl). Hienonna korianteri. Mittaa pieneen kulhoon chilikastike ja sekoita siihen kaikki ainekset.

1/2 kpl
limeä
2 cm
pala inkivääriä
1 kpl
ruukku korianteria
1 dl
makeaa chilikastiketta
2 tl
limenkuoriraastetta
4

Laita lohipalat grilliin nahkapuoli alaspäin ja grillaa niitä noin 5 minuuttia. Sivele kalapalojen pintaa lopulla marinadilla muutaman kerran kypsymisen aikana. Käännä kalapalat ja grillaa myös nahattomalta puolelta muutama minuutti. Huomaa, että kypsymisaika vaihtelee lohipalan paksuuden ja grillin kuumuuden mukaan. Lohi on sopivan kypsää, kun sen väri muuttuu vaaleanpunaiseksi ja kala lohkeaa helposti.

5

Tarjoa grillattu lohi kastikkeen ja esimerkiksi grillattujen kasvisten ja uusien perunoiden kanssa.

Voit kypsentää kalapalat myös uunissa grillivastuksen alla noin 10–15 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 30.9.2018
|
Muokattu: 9.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

350

1467

20,0 g

3,0 g

15,3 g

13,3 g

0,8 g

26,3 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl suolaa,

2 cm pala inkivääriä,

2 tl limenkuoriraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli