Grillatut kanavartaat ja satay-kastike
Ainekset
Marinadi
Satay-kastike
Lisäksi
Valmistus
Valmista marinadi. Purista limestä mehu. Yhdistä marinadin ainekset. Sekoita kananfileet marinadiin. Anna kanapalojen marinoitua tunti huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Pane puiset varrastikut likoamaan kylmään veteen.
Valmista satay-kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise ja huuhtele chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl). Jauha pähkinät tai rouhi ne veitsellä hienoksi.
Kuullota sipuli ja chili öljyssä. Lisää kookosmaito, sokeri ja pähkinät. Keitä sekoitellen noin 5 minuuttia tai kunnes kastike sakenee. Purista limestä mehu. Hienonna korianteri. Mausta kastike inkivääriraasteella, limemehulla, suolalla ja korianterilla.
Pujota kanapalat grillitikkuihin. Nosta vartaat uunipellille. Grillaa välillä käännellen ulkogrillissä noin 10 minuuttia tai 250-asteisen uunin ylätasolla kunnes ovat kypsiä. Tarjoa vartaat satay-kastikkeen kanssa.
Voit käyttää myös kananleikkeitä. Viipaloi ne vartaaseen sopiviksi suikaleiksi.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
500
2092
37,0 g
14,3 g
12,3 g
10,0 g
2,3 g
29,3 g
3,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 cm pala inkivääriä,
Puisia varrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli