Grillatut kanavartaat ja satay-kastike
Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Grillatut kanavartaat ja satay-kastike on lempeän tulinen ruoka. Pähkinäinen satay-kastike on täydellinen lisä vartaille, jotka voi kypsentää grillissä tai uunissa.
| 400 g | (1 pkt) kanan sisäfileitä |
| Marinadi | |
|---|---|
| 1/2 kpl | limeä |
| 1/2 dl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| Satay-kastike | |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 kpl | pieni chili |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 1 dl | suolapähkinöitä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 250 ml | (1 prk) kookosmaitoa |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1/2 kpl | limeä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| puisia varrastikkuja | |
- 1.
Valmista marinadi. Purista limestä mehu. Yhdistä marinadin ainekset. Sekoita kananfileet marinadiin. Anna kanapalojen marinoitua tunti huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Pane puiset varrastikut likoamaan kylmään veteen.
- 2.
Valmista satay-kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise ja huuhtele chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl). Jauha pähkinät tai rouhi ne veitsellä hienoksi.
- 3.
Kuullota sipuli ja chili öljyssä. Lisää kookosmaito, sokeri ja pähkinät. Keitä sekoitellen noin 5 minuuttia tai kunnes kastike sakenee. Purista limestä mehu. Hienonna korianteri. Mausta kastike inkivääriraasteella, limemehulla, suolalla ja korianterilla.
- 4.
Pujota kanapalat grillitikkuihin. Nosta vartaat uunipellille. Grillaa välillä käännellen ulkogrillissä noin 10 minuuttia tai 250-asteisen uunin ylätasolla kunnes ovat kypsiä. Tarjoa vartaat satay-kastikkeen kanssa.
Grillatut kanavartaat ja satay-kastike
Grillatut kanavartaat ja satay-kastike on lempeän tulinen ruoka. Pähkinäinen satay-kastike on täydellinen lisä vartaille, jotka voi kypsentää grillissä tai uunissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) kanan sisäfileitä |
Marinadi | |
| 1/2 kpl | limeä |
| 1/2 dl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
Satay-kastike | |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 kpl | pieni chili |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 1 dl | suolapähkinöitä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 250 ml | (1 prk) kookosmaitoa |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1/2 kpl | limeä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| puisia varrastikkuja | |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Valmista marinadi. Purista limestä mehu. Yhdistä marinadin ainekset. Sekoita kananfileet marinadiin. Anna kanapalojen marinoitua tunti huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Pane puiset varrastikut likoamaan kylmään veteen.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl limeä 1/2 dl soijakastiketta (gluteeniton) 1/2 dl rypsiöljyä 400 g (1 pkt) kanan sisäfileitä puisia varrastikkuja - 2
Valmista satay-kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise ja huuhtele chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl). Jauha pähkinät tai rouhi ne veitsellä hienoksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni sipuli 1 kpl pieni chili 2 cm pala inkivääriä 1 dl suolapähkinöitä - 3
Kuullota sipuli ja chili öljyssä. Lisää kookosmaito, sokeri ja pähkinät. Keitä sekoitellen noin 5 minuuttia tai kunnes kastike sakenee. Purista limestä mehu. Hienonna korianteri. Mausta kastike inkivääriraasteella, limemehulla, suolalla ja korianterilla.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 250 ml (1 prk) kookosmaitoa 2 rkl fariinisokeria 1/2 kpl limeä 1 kpl ruukku korianteria 1/2 tl suolaa - 4
Pujota kanapalat grillitikkuihin. Nosta vartaat uunipellille. Grillaa välillä käännellen ulkogrillissä noin 10 minuuttia tai 250-asteisen uunin ylätasolla kunnes ovat kypsiä. Tarjoa vartaat satay-kastikkeen kanssa.
Voit käyttää myös kananleikkeitä. Viipaloi ne vartaaseen sopiviksi suikaleiksi.
Ravintosisältö
500
Energiaa kcal
2092
Energiaa kj
37,0 g
Rasvaa
14,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
29,3 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
500
Energiaa kcal
2092
Energiaa kj
37,0 g
Rasvaa
14,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
29,3 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä, Puisia varrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























