Nektariinista saa ihania makeita herkkuja – 6 kesäistä reseptiä
Nektariini on kesäsesongin tähti! Mehukas ja makea nektariini sopii erinomaisesti leivontaan ja erilaisiin jälkiruokiin. Kokeile esimerkiksi mehevää nektariinikakkua tai murupiirakkaa, kahdella tavalla grillattuja nektariineja tai nektariinivaahdolla täytettyä pavlovaa.


Mehevän kuohkea kahvipöydän helmi
Upota rasiallinen kypsiä, mehukkaita nektariineja muhkeaan kakkuun. Sekoita osa nektariineista kanelilla kuorrutettuina paloina taikinaan ja lisää joukkoon mantelirouhetta, jolloin saat kakkuun kivaa suutuntumaa. Koristele kakku vielä viipaloiduilla nektariineilla. Viimeistelyyn riittää kevyt tomusokerihuntu. Kakku maistuu ihanalta sellaisenaan, mutta jos kaipaat pientä ekstraa, tarjoile lisänä vaniljajäätelöä tai -kastiketta.
Kesäinen grilliherkku kahdella tavalla
Tiesitkö, että nektariini, kuten muutkin kivelliset hedelmät, sopivat myös grilliin? Hieman paahteinen aromi on täydellinen makeiden nektariinien kanssa, sillä grillaus antaa nektariineille lähes karamellisoituneen pinnan. Herkku houkuttelee sekä helppoudellaan, että nopeudellaan, sillä grillausaika on vain 5-10 minuuttia. Lisukkeena tarjoillaan vaahdotettua kermaa, valmista kinuskikastiketta sekä mantelilastuja, nam! Tämän helpommalla ei kesäjälkkäri taida syntyä!
Jos et vielä syttynyt grillatuista hedelmistä tai välttelet grillin sotkemista, on seuraava vaihtoehto sinulle! Ihastuta ruokailijat ja päätä ateria kääräisemällä nektariinilohkot siirapin, kanelin ja voinokareen kera folionyyttiin ja kypsennä nyytit grillissä. Hedelmät pehmenevät ihanasti ja saat jälkiruokaan herkullisen kastikkeen nyyttiin syntyvästä liemestä. Tarjoa makeat nektariinit kevyesti hapokkaan, vaniljalla maustetun ranskankerman kanssa.
Rapeaa, makeaa, sitkeää ja täyteläistä
Näyttävä pavlova syntyy kätevästi myös ilman kananmunia. Pinnalta rapea, mutta sisältä aavistuksen sitkeä pohja tehdään säilykekikherneiden liemestä. Liemi vaahtoutuu sokerin kanssa kuten kananmunan valkuainen. Monelle herkuttelijalle sopivassa vegaanisessa ja gluteenittomassa pavlovassa ei mausta kuitenkaan tingitä tippaakaan, sillä täytteeksi valmistetaan pehmeää nektariinivaahtoa. Koko komeuden kruunaa kookoskermasta ja fariinisokerista keitetty kinuski.
Klassikko uudella tvistillä
Maisemakahvilan raparperipiirakka on monelle tuttu ja rakas leivonnainen. Tässä ohjeessa klassikkopiirakan raparperit korvataan maukkailla nektariineilla. Usean kerroksen piirakassa pohja mehevöitetään maustamattomalla jogurtilla. Pohjan päälle ladotaan runsaasti nektariinipaloja. Kolmas kerros muodostuu täytteestä, joka on sekoitettu rahkasta ja kermaviilistä. Pinnan viimeistelee uunissa rapeaksi paahtuva murukerros. Piirakasta riittää takuulla isommallekin porukalle, sillä piirakka leivotaan uunipellin kokoiseksi.
Mantelinen unelmakakku
Nektariini-mantelikakussa yhdistyvät frangipanen tyylinen mantelitäyte, joka valmistetaan oikaisten mantelimassasta. Manteli maistuu lempeältä, hieman kermaisen pähkinäiseltä ja aavistuksen makealta. Siksi se sopii erinomaisesti leivontaan ja täydentää nektariinin makua. Murotaikinaa muistuttavan pohjan päälle lisätään nektariinilohkoja ja lopuksi päälle valutetaan mantelimassasta vatkattu täyte. Kakku kannattaa jäähdyttää ennen tarjoilua, jotta se on helpompaa irrottaa ehjänä vuoasta.







